Desiree trener i trapp - trappetrening

3 usunne ting jeg har gjort i den tro at det var sunt!

20. januar 2017 | Kropp, Uncategorized

Vi blir alle eldre og vi lærer heldigvis så lenge vi lever. Og før jeg utdannet meg innen kosthold og trening gjorde jeg også en del klassiske «feil» som de aller, aller fleste har gjort i den tro at det er sunt.

Men hvor andre kanskje holder slike flauser synes jeg det er litt gøy å dele dem! Kanskje andre kan lære av mine feil!

Feil nummer 1:

Spise lite kalorier i den tro at det var det som skulle til for å gå ned i vekt!

Skal man ned i vekt så må man ligge i kalori underskudd, men for mange betyr dessverre lite kalorier også lite næring, vitaminer og mineraler. Konsekvensen blir ofte lite energi og overskudd, tørr hud, livløst hår, en kropp som orker lite, dårlig humør, ja i det hele tatt! Det er kanskje ikke sånn du forestiller deg ditt sunnere, sprekere jeg?!

Mat er ikke fienden! Det er din beste samarbeidspartner mot en sunn, frisk og sprek kropp – og en hverdag med mentalt og fysisk overskudd!

Matmuffins og smoothie

 

Feil nummer 2:

Spiste lite fett i den tro at fett var usunne saker!

Fett inneholder jo en del kalorier, og da er det ganske naturlig at om man vil kutte ned på kaloriene, så starter man med fettet. Jeg vet jeg ikke er alene om denne!

For det første så er fett essensielt for at din kropp skal kunne forbrenne fett! Kutter du ut fettet gjør du stoffskiftet ditt en skikkelig bjørnetjeneste! I tillegg til det er fett viktig for hormonbalansen, motvirker tørr hud, skjøre negler og vonde ledd.

Mens jeg sitter å skriver legger jeg faktisk et lite notat bak øret mitt at jeg kanskje burde analysere fettinntaket mitt litt igjen!

Feil nummer 3:

Trodde at time etter time med kondisjon var det som skulle til for å få mindre rumpe og lår.

Jeg vil først poengtere at jeg er meget glad i kroppen min akkurat som den er, men en gang i tiden forbannet jeg meg over at jeg var knøttliten på overkroppen og noe fyldigere på stumpen. Det er ganske mange år siden.

Vi kvinner har en naturlig fettfordeling som sier at vi skal ha litt mer på underkroppen enn på overkroppen. Det ligger i genene våre. Om man så allikevel ønsker å stramme opp rumpe og lår er gjerne kombinasjonen styrke og kondisjon en god vei å gå.

Desiree trener i trapp - trappetrening

 

Har du gjort noen av disse feilene?

 

Stort Smil

Desiree

 

 

20. januar 2017 | Kropp, Uncategorized

Kommentarer (2)

 1. Gjett om, hadde skikkelig fettforbi etter å ha lagt på meg ifm p-piller. Raste ned i vekt da, men hvor sunn jeg var er en annen ting..

 2. Hei. Veldig god lesing i denne bloggen.
  Jeg er ei jente/dame på 52. Har trent endel opp gjennom årene, men de siste 2 har vært dårlige.
  Så rumpe/lår og arme er ganske løse nå.
  Har du noen gode treninges forslag?
  Maten har jeg god kontroll på, bruker mange av dine forslag.
  Gleder meg til å høre fra deg.
  Hei Tove.

Comments are closed.