3 ting jeg har lagd i dag – for å spise sunt hele uka #1

19. november 2017 | Ernæring, Kropp, Livsstil

Klar for en ny uke?

Jeg er superklar!

Sist uke ble i overkanten hektisk for min del, og det var først i dag at jeg fikk klemt inn ukas andre treningsøkt! Sånn er det bare noen ganger, men neste uke blir det helt klart andre boller. Jeg trenger trening for å få nok overskudd i hverdagen.

Like viktig som trening er for meg maten. Jeg krangler fremdeles litt med en gravid mage som blir alt for fort mett, alt for fort sulten igjen og hvor fordøyelsen går heller trengt. Derfor har jeg denne helgen lagt en slagplan og forberedt tre ting som skal hjelpe meg igjennom en sunn matuke!

3 ting jeg har lagd i dag – for å spise sunt hele uka!

As we speak står 1 liter søtpotetsuppe, på base av kyllingkraft, og putrer på komfyren. Næringsrik og lett fordøyelig mat som ikke opptar masse plass i magen. Jeg porsjonerer det opp for fire dager og varmer opp til lunsj hjemme eller tar med meg i termokopp sammen med et hardkokt egg og en frukt.

Oppskrift HER

I tillegg til suppe har jeg bakt surdeigsrundstykker.  Jeg jobber egentlig med et helt innlegg til dere om surdeig! Hvordan du lager din egen surdeigstarter, hvordan du baker med det, oppskrifter og ikke minst hvorfor surdeig er bedre enn vanlig brød.

Kort forklart starter surdeigen en nedbrytningsprosess av gluten og andre tungtfordøyelige stoffer i kornet. Det gjør at de fleste opplever surdeigsbrød som lettere fordøyelig enn vanlig brød. I tillegg øker surdeigen tilgjengeligheten av mineraler og andre næringsstoffer, slik at de lettere kan tas opp fra tarmen. Med andre ord gull for min mage nå om dagene!

Elterfrie rundstykker med chiasyltetøy

Det siste jeg har gjort i dag er å kutte opp overmodne bananer, klementiner og pærer. Jeg pakker dem flatt og slenger dem i frysa. Helt genialt å bruke i smoothies som jeg nå prøver å starte hver dag med. På samme måte som med suppen får jeg da i meg masse næring, uten at jeg blir stappmett på 1-2-3, også er det litt lettere for magen å jobbe med.

Bonus – #kastmindremat

Det er som jeg sier til mange av online kundene mine:

-Den største jobben med å planlegge matuka er egentlig å begynne med det. For det tar ikke spesielt mye tid, og du kommer lang vei hvis du bare tenker litt igjennom uka di og gjør klar et par små ting!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

19. november 2017 | Ernæring, Kropp, Livsstil