3 TING JEG GJØR FOR Å HOLDE FORMEN I JULA | og 2 ting du ikke burde gjøre!

6. desember 2019 | Jul, Kosthold, kropp & helse, Livsstil

reklame for www.fitfocus.no

Her om dagen fikk jeg spørsmålet jeg alltid får i desember.

Hvorfor er jeg så opptatt av å være «sunn» i jula?!

Mitt svar?

Det er jeg ikke 🙂

Jeg er ikke opptatt av å være sunn i jula.

Jeg er opptatt av å nyte, kose meg med familien, gjøre ting som gir meg overskudd, slappe av, ha tid, gå turer, leke med ungene, se på serier, lese en bok, ta en løpetur i den kalde lufta – ja , du skjønner nok hva jeg mener.

Så når jeg i desember poster fargerike salater, alkoholfrie juledrinker, deilige brød som gjør magen glad og sukkerfri julebakst – så er ikke det fordi jeg tenker at man skal være «sunn» i julen. Det er fordi dette er maten jeg spiser og liker. Fordi det er god mat, som ikke bare gjør godt, men smaker godt.

Fordi en jul som består av litt mer enn bare ribbe, surkål, sukker, smør og hvetemel er det som skal til for at jeg møter nyåret med god energi og overskudd!

Men det er meg.

For medlemmene inne på www.fitfocus.no kan det være helt andre grunner til at man ønsker å spise litt mer næringsrikt, sukkerfritt eller kalorivennlig i julen.

For noen handler det om at det å beholde de gode rutinene gjennom julen gjør at de lettere kommer tilbake når ferien er over.

For noen handler det om at de er i en prossess og at de ikke har lyst til å stoppe opp denne.

For noen er det snakk om velvære.

Og for noen handler det rett og slett om at de ikke ønsker å legge på seg, slik som de kanskje har for vane å gjøre i julen. Og det må være greit det også!

Derfor har jeg i år lagd to julehefter til mine medlemmer.

Desiree´s Jul oppdateres hele julen igjennom med alt fra sukkerfrie desserter, småretter, salater, brød, rundstykker, varme drikker, treningsøkter, frokoster, alkoholfrie drinker, osv, osv.

I tillegg har jeg lagd et SØTT & SUNT JULEHEFTE med oppskrifter og filmer.

Og jeg gjør det fordi jeg håper å bidra med at alle får en deilig julefeiring uten dårlig samvittighet og uten dårlige matregler!

Så i dag får du 3 ting jeg gjør for å holde formen i jula – som jeg tenker kan passe mange. Og 2 ting du absolutt ikke burde gjøre – for å holde formen i jula!

1. Jeg beholder rutinene mine.

Jeg forsøker å spise frokost, lunsj og middag som vanlig, og hopper ikke over måltider. Hvis ikke jeg er kjempe sulten spiser jeg heller noe lett som litt yoghurt, hardkokt egg og frukt.

 

2.Jeg spiser ekstra mye frukt og grønt.

I julen blir man ofte sittendes ekstra lenge å hygge ved bordet, og kanskje forsyner man seg både to og tre ganger av middagen. Jeg fyller derfor alltid tallerkenen min opp med ekstra mye grønnsaker.

Samme ved kakebordet. Ingen skal få meg til å gå fordi favorittkakene eller riskremen, men jeg fyller opp både tallerken og mage med klementiner, nøtter og andre sunne saker.

 

3. Jeg beveger meg hver dag.

For det første så er det utrolig deilig å komme seg ut i den kalde desemberluften, for det andre så gjør bevegelse underverker for en slapp kropp og forspist mage.

Hva burde du ikke gjøre?

1. Lage strenge matregler.

For noen så fungerer det veldig fint å legge opp en slags plan eller strategi å følge i julen. For andre er det oppskriften på katastrofe.

For hva skjer i det øyeblikket du ikke fulgte planen din? Eller spiste noe du på forhånd hadde avtalt med deg selv at du ikke skulle spise?

Jo, det er gjerne i slike situasjoner vi overspiser og får dårlig samvittighet.

2.  Få dårlig samvittighet.

Det er lett å si, men å rent faktisk unngå å få dårlig samvittighet rundt mat er vanskelig – særlig om det er noe man har hatt for vane å gjøre i visse situasjoner.

Men tankene dine er det faktisk du som styrer. Og  tankene påvirker i stor grad hva vi føler! Så kjenner du at den dårlig samvittigheten kommer snikende – gjør deg en bevist tanke om å ikke bry deg og gå videre.

Det kan godt være at du må si det til deg selv et par ganger før det funker, men prøv.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

6. desember 2019 | Jul, Kosthold, kropp & helse, Livsstil