3 TING JEG ALDRI SER PÅ SOSIALE MEDIER | good or bad?

12. april 2018 | Livsstil

Tidligere denne uken var jeg i et spennende møte som endte i en vennlig diskusjon om sosiale medier, påvirkningskraft og ansvar.

At sosiale medier er noe som opptar mye av min hverdag sier seg kanskje selv, det er jo på mange måter min arbeidsplass. Men jeg er også «forbruker» av sosiale medier og ikke minst mamma!

En ting kan vi slå fast, og det er at sosiale medier har kommet for å bli – på godt og vondt. Personlig er jeg veldig glad for at jeg vokste opp i en tid uten sosiale medier, og jeg er bekymret for at min «snart ti-åring» gjør det.

Som en stor profil på sosiale medier har man helt klart et ansvar. Men hvordan man velger eller ikke velger å ta det ansvaret er veldig varierende. Det er det nok meninger om.

Så i dag vil jeg heller si noen ord om hvordan jeg oppfatter mitt ansvar som bruker av sosiale medier, en som følger andre!

For som en «følger» sitter man egentlig med all makt!

Man velger selv hvem man ønsker å følge, man velger selv hvem man kommenterer, hva man kommenterer og hvor mange «likes» man deler ut. Og uten følgere, likes eller kommentarer, ja så eksisterer ikke sosiale medier eller påvirkningskraften til sosiale medier.

Jeg har alltid vært utrolig bevist for hva jeg ønsker å bli påvirket av. Og når jeg scroller nedover min Instagram eller Snapchat så finnes det ikke et snev av hverken bare mager, flexende sprettrumper eller over redigerte bilder med dagens «quote».

Så når folk snakker om slankepress og det «perfekte» instagramlivet så sitter jeg her som et spørsmålstegn. For sånn ser ikke min instagramfeed ut! Min feed ser ut slik som jeg selv ønsker det. Det er masse matbilder, mye natur, noen sporty damer jeg ser opp til, mange av dere som følger meg og mine favoritt butikker innen tøy og interiør.

For selv om jeg ikke kan påvirke hvordan andre velger å bruke sin påvirkningskraft på sosiale medier, så har jeg som forbruker makten til å selv velge hva jeg vil møte når jeg åpner Instagram, Facebook og Snapchat. Det er mitt sosiale medie, og mitt ansvar hvordan jeg velger å bruke det.

Så neste gang du åpner en av disse appene på telefonen din og møter noe som gir deg en dårlig følelse, som får deg til å tenke i negative baner eller bare irriterer deg – ja, da håper jeg du trykker unfollow. Også om det skulle være meg 😉

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

12. april 2018 | Livsstil