3 tegn på at du må spise mer mat for å gå ned i vekt!

8. mai 2017 | Ernæring

Vektreduksjon er i teorien en enkel greie. Du må spise færre kalorier enn du forbruker slik at du kommer i et kaloriunderskudd. Man sier at man trenger et underskudd på ca. 7000 kalorier for å gå ned en kilo fett.

Hvis man da regner på dette vil man komme frem til at en gjennomsnittlig kvinne burde ligge på ca. 1200 kalorier om dagen for å gå ned i vekt.

Teoretisk sett kan man spise mye mat for 1200 kalorier, men kropen trenger mer enn bare kalorier, den trenger nok næring. Dette er vanskelig å få i seg på kun 1200 kalorier om dagen.

Men er det så viktig med denne næringen da?

Hvis du vil ned i vekt, ja.

Hvis du vil ha en kropp som fungerer, ja.

Hvis du vil ha overskudd i hverdagen, ja.

Du kan nesten se på forbrenningen din som et bål. Kaster du våt ved på bålet brenner det dårlig, og glemmer du å fylle på med ny ved vil det etterhvert slutte å brenne.

Mat er ikke fienden. Det er din beste samarbeidspartner på veien mot en flott og sunn kropp, overskudd og energi. 

Smothiebowl

Dette er en hårfin balanse, men i dag hadde jeg tenkt å dele noen signaler kroppen din sender deg, som kan være en god indikasjon på at du får i deg for lite mat, og hvordan du kan løse dette.

 

1. HODEPINE:

Karbohydrater eller glukose er hjernens drivstoff, og spiser du for lite vil dette ofte resultere i at du føler deg svimmel eller får vondt i hode.

LØSNING: Fyll på med gode karbohydrater fra frukt og grove grønnsaker. Vær også oppmerksom på at for lite vann kan føre til at du føler deg svimmel og gir hodepine.

 

2. LITE ENERGI OG OVERSKUDD:

Er det en ting kostholdet ditt burde gjøre så er det å gi deg energi og overskudd! Gjør det ikke det, da er det på tide å gjøre noen viktige grep!

LØSNING: 

JERN

Er et utrolig viktig mineral som hjelper kroppen å lever oksygen til cellene våre – slik at de kan produsere 
energi! 

Gode kilder er magert kjøtt, sjømat, bønner, nøtter, spinat og innmat.

Jern fra planter tas best opp i kroppen om man spiser det sammen med kjøtt/fisk eller ting som inneholder vitamin – C. Som for eksempel sitrus, brokkoli, paprika og tomater. Vitamin C er uansett noe vi burde prioritere på denne tiden av året! Ikke sant?

 

Bilde; shutterstock

VITAMIN D

Når vi ikke får i oss vitamin D gjennom eksponering av solen finner du det i melk, ost, eggeplommer og fet fisk. Tar du det som tilskudd er det kjekt å vite at kroppen tar best opp vitamin D når du spiser det sammen med litt fett.


MAGNESIUM

Og om du ikke er flink til å få i deg dine «fem om dagen» kanskje du blir det nå. Magnesium finner du nemlig grønne grønnsaker, salater, nøtter, frø og havregryn. Mangel på magnesium kan føre til:

– Lite energi og overskudd

– Søvnproblemer

– Du blir irritabel

– Du føler deg litt «nede»

– Lavt blodtykk


Det er viktig å vite at du burde ta vitamin D sammen med magnesium. Disse jobber sammen og en mangel på magnesium vil hemme opptaket av vitamin D.

 

OMEGA 3

Vi vet det er sunt, vi vet at vi trenger det, men allikevel er dette noe mange av oss neglisjerer.

Får du for lite Omega 3 kan du oppleve:

– Trøtthet

– Tørr hud

– Hår og negler som knekker lett

– Søvnproblemer

– Depresjoner

– Dårlig konsentrasjon og hukommelse

Du vet det nok, men Omega 3 finner du i fet fisk, økologiske egg, soyabønner, nøtter, frø og spinat.

3. DU TENKER PÅ MAT HELE TIDEN:

Mange prøver å kutte ned på kalori inntaket ved å droppe måltider og mellommåltider. En dårlig strategi som oftere resulterer i lavt blodsukker og overspisning. Et annet tegn på at du rett og slett ikke får i deg det du trenger er konstant hunger og «lyst» på usunne saker og raske karbohydrater.

LØSNING:

Om du ikke føler deg sulten er det ingenting i veien med å utsette ett måltid til litt senere på dagen, men spill på lag med kroppen din og lytt.

Les; Spis smartere for å få fart fart på vektreduksjon – 5 tips

Sunn pølselapskaus

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

8. mai 2017 | Ernæring