3 SUNNE SJOKOLADESNACKS | til ettermiddagene hvor du trenger litt ekstra futt

22. mai 2019 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse

reklame i samarbeid med Sunkost

 

Hånden opp i været alle som av og til føler at de trenger det lille ekstra når ettermiddagskrisa setter inn!

Selv om jeg spiser næringsrik mat, som gir meg god metthetsfølelse og et stabilt blodsukker, så føler jeg ofte at jeg trenger noe ekstra mellom lunsj og middag. Jeg skal ikke legge skjul på at arbeidsdagene er stressende og noen dager trenger jeg bare noe piffen oppe!

Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har det sånn, så i dag hadde jeg tenkt å dele tre små snacks med smak av sjokolade.

Første tips ut er disse barene fra Sunkost. 

Tidligere denne uken hadde jeg en liten live sending i TEAM FITFOCUS hvor vi så på forskjellige barer som kan brukes som mellommåltid eller en måltidserstatter om man vil. Og mange ble overrasket over at jeg dro frem nettopp måltidserstatter baren NOKA som det beste alternativet.

Hvorfor?

Jo, for i motsetning til proteinbarer og snackbarer så inneholder disse både vitaminer, mineraler, protein, fettsyrer, sporstoff, kostfiber og karbohydrater. De er et komplett, lite måltid. Ikke bare magefyll!

Min favoritt er NOKA med karamellsmak, men du finner hele utvalget HER

Neste snack ut har jeg lovet dere oppskrift på tidligere. Og det er min egen energi kakao med råkakao, maca og mct olje.

Jeg tenkte jeg skulle si litt kort om ingrediensene!

MACA

Maca er en rotgrønnsak som dyrkes i Andesfjellene i Peru og Bolivia.   Macapulver er næringsrikt og inneholder mye protein og fiber. I tillegg til kalsium, kalium og jern.

Maca blir kalt peru sin versjon av ginseng, da det har de samme energi givende egenskapene, men i tillegg til dette er Maca også et adaptogen, som øker kroppens motstand mot stress. Absolutt noe jeg trenger i disse dager.

Det finnes 3 typer Maca, en svart, rød og gul, alle med hver sine gode egenskap. Full Spectrum Macainneholder alle disse.

MCT OLJE

MCT står for Medium Chain Triglycerides eller mellomlange fettsyrer. Fettsyrene vi spiser er mokelyler som består av karbonatomer, linket sammen i kjeder. Hvor lange disse kjedene er varierer så fra fettsyre til fettsyre, men alt mellom 2 og 22 er vanlig.

I vårt vestlige kosthold spiser vi mest LCT – Long Chained Triglycerides eller lange fettsyrer. Disse har 12 til 18 karboner. Mens MCT kun har 6 til 10. Og det er dette faktumet som gir oljen en rekke unike egenskaper!

Fordi MCT olje består av kortere kjeder fordøyer kroppen det fortere enn andre typer fett. Og kalles derfor for energiolje!

RÅ KAKAOPULVER

Er rikt på antioksidanter, vitaminer og mineraler.

 

KOKOSBLOMSTSUKKER 

Kokosblomstsukker er mitt favoritt søtningsstoff og det jeg stort sett bruker i grøter og varme drikker. Det er også den sukker erstatningen som resten av familien liker best, og som de synes er best på smak.

VANILJEPUVLER

Mange lurer på hva dette er. Vaniljepulver er malt vaniljestang, og smaker helt fantastisk! Jeg bruker det i alt! Smoothies, på yoghurten min, i bakst og i kakao.

DU TRENGER ALTSÅ:

Ingredienser

Varm opp melken og rør inn ingrediensene.

Siste snack ut er proteingranola med sjokoladesmak. En gammel favoritt oppskrift fra bloggen som nå har fått en aldri så liten oppdatering!

 

DU TRENGER:

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll kikertene og stek dem i ovnen i 20 minutter på 200 grader varmluft.
  • Rør sammen alle den andre ingrediensene i en bolle.
  • Tilsett kikertene
  • Spre det hele utover en kledd bakeplate og stek videre i 15 minutter. Rør rundt i granolaen og stek i 10 minutter til.

 

 

 

22. mai 2019 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse