3 SUNNE NYTTÅRSFORSETT | som jeg ikke har klart å holde

17. januar 2018 | Livsstil, Motivasjon

Vi er snart tre uker inn i det nye året. Noen er godt igang med sine nye vaner, noen har alt falt litt av lasset og andre har sikkert som meg ikke kommet så langt ennå.

Grunnene til at året ikke har fått helt flying start er mange! For mye å gjøre på jobb, for mye å gjøre hjemme, for mange andre som må prioriteres og lite overskudd er mine gode grunner – hva er dine? 😉

Dette innlegget er dedikert  til deg som står litt i samme situasjon som meg (ikke kommet helt igang) og litt til deg som kanskje har opplevd å dette litt av lasset. 

 

Først, hva har jeg ikke kommet igang med?

 

TRENING!

Og dette er kanskje min største sorg. Sist treningsøkt var julaften, og etter det har jobb og sykdom kommet i veien for alle planer om å komme i gang igjen!

Trening er så viktig for meg! Det gir meg energi og overskudd i hverdagen, gjør meg glad, også er det noe kroppen min er helt avhengig av for å fungere som den skal! Særlig nå som jeg er gravid.

Bare det å skrive dette ned er jo en motivasjon i seg selv. Hvorfor har jeg lyst til å trene? Så er bare det store spørsmålet hvordan? Når man føler at tid og energi ikke er tilstede?

Bilde: fotografmaciej

1. Jeg klarer ikke å trene så mye som jeg hadde bestemt meg for, da kan jeg like godt droppe det.

Skap gode forutsettninger for deg selv. Har du en travel hverdag med mange baller som skal sjongleseres, famile, barn, fritidsaktiviteter, osv, osv er det kanskje ikke en god forutsettnig å klemme inn 4 turer på treningssenteret siste? HVa kan du gjøre for å skape gode forutsettninger til dine nye treningsvaner?

– Trene smartere og mer effektivt.

– Få hjelp til å sette opp treningsprogrammer som passer din hverdag og dine mål.

– Kan du trene hjemme eller ute for å ha mer fleksibilitet rundt treningen din?

– Eller kanskje det er bedre å avtale med familien at du har dine faste treningstider akkurat som andre har sine faste aktiviteter.

 

2. Jeg klarer ikke å føle med på saltimer og føler meg utrent og utilpass på gymmet

Begynn på ditt nivå. Alle har vært nybegynner en gang. Man begynner jo ikke å trene fordi man er i god form, man beynner fordi man har et ønske om å bli det. Begynner du på ditt nivå gir du deg selv best mulig utgangspunkt. Du bygger opp kroppen din i riktig tempo, lærer riktig teknikk og legger et godt grunnlag for fremtidig ytvikling.

 

3. Jeg har ikke tid på grunn av barn og familie.

Se muligheter. Alle monner drar i forhold til fysisk form. Ingen tinger er bortkastet.

 Kan du trene mens junior er på fotballen? Er det andre foreldre som kanskje vil være med å gå en rask tur?Kanskje du rekker bort på gymmet eller kan jogge deg en tur?

 

4. Jeg er så sliten, jeg orker ikke.

Kle på deg å gå ut døren. Dette burde du bare prøve neste gang rumpa føles limt til soffaen!

Ta på deg og gå rett på utsiden av døren din. Føles godt gjør det ikke? Vil det ikke da føles ennå bedre når du har trent?

Andre små triks:

  • Om selvdisiplinen ikke er der til å gjøre det du må, så gjør noe du har lyst til. Bare gjør noe.
  • Sett på treningsmusikken din.
  • Det går ann å gjøre noen øvelser på stuegulver. Føles garantert bedre ut når du dumper ned i soffaen etterpå.
  • Eller som mottoet til treningssenteret jeg jobber på sier; Den beste treningen er den det blir noe av.

 

KOSTHOLD!

Jeg er som så mange andre kvinner. Når jeg har mye å gjøre eller er stresset så er kostholdet det første som ryker! Noen reagerer ved å spise mye søtt, noen reagerer ved å ta mange «kjappe løsninger», noen er litt som meg og glemmer å spise.

Jeg skriver dette egentlig for å vise folk at INGEN er sunne og lever balansert absolutt hele tiden! Og jeg må støtt og stadig minne meg selv om hvilke vaner jeg egentlig trenger for å ha det bra og hente meg selv litt inn igjen. 

Når jeg må gjøre det bruker jeg alltid samme strategi. Jeg ser på hverdagen min og tenker ut hvordan jeg enkleste kan legge til de små tingene som gjør kostholdet mitt litt bedre. Og når det først er på plass kommer resten stort sett av seg selv, rett og slett fordi små gode vaner har en tendens til å avle flere gode vaner.

DETTE SKAL JEG HA LITT FOKUS PÅ FREMOVER:

Begynne hver dag med et glass sitronvann  – fordi:


1. Gir immunforsvaret et BOOST

Sitroner inneholder masse vitamin C. De fleste av oss er klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret, men visste du at når du er stressa så trenger kroppen din mer vitamin C enn ellers for å holde immunforsvaret in shape?

2 . Bra for fordøyelsen.

Dette har jeg skrevet mye om før. Både varmt vann og sitron gjør at fordøyelsen går letter, virker smertestillende på en vond mage og motvirker oppblåsthet.


Spise smoothie til frokost – fordi:

Jeg akkurat nå føler at kroppen har et underskudd på det meste. Med en smoothie får jeg i meg masse frukt og grønt, jeg kan tilsette masse gode saker som gir kroppen ekstra næringsstoffer, og siden jeg ikke er så sulten om morningen er dette en god måte å sørge for å fylle opp kroppen med gode saker helt fra starten av!


Spise mellommåltider av bær og nøtter 2 ganger om dagen – fordi:

Det gir et stabilt blodsukker og jeg trenger ekstra frukt og grønt akkurat nå. Nøtter inneholder også sunt fett, fiber og antiosidanter. I love them!


Drikke et stort glass vann før hvert hovedmåltid –  fordi:

Jeg er skikkelig dårlig på å drikke vann. Vanligvis gjør ikke dette noe fordi jeg spiser så mye grønnsaker, men når jeg heller ikke gjør dette blir huden min tørr og gufsen og jeg får kviser.


Listen min er ikke lang, og den inneholder ikke en eneste ting jeg skal kutte ut. Men jeg vet at om disse tingene faller på plass igjen, så vil jeg få tilbake energien min og føle meg tusen ganger bedre!

Som jeg pleier å si – Mat er ikke fienden! Den er din beste samarbeidspartner mot en kropp du trives med både på innsiden og utsiden!

ORDEN!

Jeg føler at alt er litt kaos nå om dagene.

Det er kanskje litt naturlig når man pusser opp et hjem, mens man skal holde orden i ett annet, har to hunder som skal luftes, en ni åring som skal følges opp, en mann som fortjener å dulles litt ekstra med (fordi han pusser opp) og i tillegg jobber som PT og kostholdsveileder i januar rushet.

Jeg føler i alle fall at mye henger litt på 70 prosenten akkurat nå, og jeg liker egentlig ikke å føle at jeg ikke strekker til! Men vet du hva? Ingen kan være 100% hele tiden! Det er bare helt umulig. Og sannsynligvis bruker jeg mye unødvendig energi på å gå å ergre meg over alt jeg ikke får gjort..

Så hva skal man gjøre?

Prioritere, akseptere unntakstilstanden og være god mot seg selv! Livet er ikke konstant, alt går i perioder og ingen er på 100% hele tiden!

 

Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

17. januar 2018 | Livsstil, Motivasjon