3 SUNNE HVERDAGSFARVORITTER | for den travle familien

Reklame 26. august 2020 | Middag, Oppskrifter | Skriv kommentar

reklame i samarbeid med Rørosmeieriet

 

Vi er alle sammen tilbake i den travle hverdagen, og i dag hadde jeg tenkt jeg skulle dele 3 sunne hverdagsretter som kan redde deg ut av tidsklemma!

Flere enn meg som stadig står der på kveldene med en tom brødboks eller bare noen tørre skalker tilbake?

Det er et typisk søndags fenomen hos oss i alle fall, og da er disse rundstykkene ofte redningen. De skal ikke heves, og røres sammen på 1-2-3!

Til 6 stykker trenger du:

Ingredienser

  • 3 dl grovt speltmel
  • 3 dl havremel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts salt
  • 2 ts honning (kan sløyfes)
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl Tjukmjølkk med 4% fett

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Rør sammen alle ingrediensene og form til 6 store eller 12 små rundstykker.
  • Små stekes i ca 15 minutter, store i 25 minutter

Jeg elsker å bruke Tjukkmjølk i bakst. Det gir alltid et saftig resultat og god smak! Vi bruker det også i vafler og pannekaker.
Blant annet våre go to – hverdagspannekaker med Tjukkmjølk og havre! Disse kan spises både med søtt og salt fyll, og passer like godt til frokost og middag!
Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 2 dl Tjukkmjølk med 2% fett
  • 3 stk egg
  • 3 dl havremel
  • 1 dl fint speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og Tjukkmjølk.
  • Rør inn alle de tørre ingrediensene.
  • La røren svelle i 10 minutter før du steker pannekakene

Hvis du vil servere søte pannekaker som middag (er vel bare i Norge vi gjør det?) , så kan jeg anbefale dette fyllet for å gjøre middagen mer næringrik, proteinrik og mettendes!
Proteinrikt blåbærfyll:

Ingredienser

  • 2 dl sukkerfritt blåbærsyltetøy
  • 2 dl Skjørost

Mos sammen med en stavmikser

Skjørost er en nesten fettfri ferskost, mild på smak og proppfull av proteiner! Sunn og mettenes. 

Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida.

I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat, men jeg bruker det mye for å få et høyere proteininnhold i maten, og fordi  det gir en god konsistens, og mild smak!

Skjørost har jeg også brukt i denne enkle middagsretten! Saftige kyllingbryst med ostefyll av skjørost, soltørkede tomater og basilikum. NAM!

Til 3 personer trenger du:

Ingredienser

  • 3 kyllingbryst
  • 6 soltørkede tomater i olje + 1 ss av oljen
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 boks Skjørost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Ha tomater, olje, basilikum og skjørost i en blender/stavmikser og mos godt sammen.
  • Snitt kyllingbrystene på langs og fyll dem med 2 ss fyll. Legg dem i en ildfast form og ha resten av fyllet på toppen.
  • Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Jeg liker å servere denne retten med en tomatsalat og frisk dressing av Tjukkmjølk.

Du trenger:

Ingredienser

  • 1 rød løk
  • 1 boks små tomater
  • 1 stor tomat
  • 1 dl Tjukkmjølk med 4% fett
  • Frisk basilikum
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Del opp tomater og rødløk og vend sammen.
  • Visp sammen Tjukkmjølk og basilikum. Smak til med salt og pepper

Håper det inspirerer til gode matvalg selv på dager hvor du synes klokka tikker litt for fort!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.