3 snarveier til høyere forbrenning!

5. september 2016 | Kropp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med en gang vi hører ordet forbrenning tenker vi vekttap, men en god forbrenning handler om så utrolig mye mer enn bare det!

Før jeg skriver mer vil jeg gjerne få lov til å si at en dårlig forbrenning ikke betyr at man er usunn. Det er mange der ute som lider under forskjellige hormonelle ubalanser i kroppen, som gir et lavere stoffskifte. Og det kan man godt ha selv om man spiser sunt og trener. Jeg møter flere gjennom denne bloggen som river seg i håret av at de gjør alt riktig, men uten at vekten rikker seg. Jeg forstår fustrasjonen, men tenk heller at du gjør det best mulige for at kroppen din skal ha det bra. Om ikke jobben vises på vekten så gir det helt klart andre helsegevinsert, og uten et godt kosthold og trening ville tilstanden nok vært værre…


Jeg gir deg 3 snarveier til en høyere forbrenning!

 


1.


KOSTHOLDET 

påvirker i stor grad forbrenningen din. Du har sikkert hørt at proteiner både metter lengre og gir et stabilt blodsukker, mens fett er essensielt for fettforbrenningsprossesen. Begge deler er riktig, men for at kroppens forbrenning skal fungere opptimalt er det like viktig å få i seg nok vitaminer og mineraler


LEGG TIL 

en god proteinkilde og en liten fettkilde i dagens tre hovedmåltider. Sett deg gjerne som mål å spise enten frukt eller grønt til alle dagens måltider. 


Passende porsjon til dagens tre hovedmåltider er:

 

  • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
  • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
  • 2 egg.
  • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
  • 150 g rød fisk.
  • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
  • 250 g bønner eller linser.


En passende porsjon fett til frokost, lunsj og middag er:


– 10 nøtter


– 1/4 avokado


– 2 ss olje


– 1 skive fet ost


– 2 ss fetaost


– 150 gram fet fisk


– 4 ss frø


– 1 håndfull oliven

 


TIPS: 

starter du dagen med en smoothie eller smoothiebowl har du fort dekt nesten hele dagsbehovet for frukt og grønt! Finn din smoothiefavoritt 

HER


2.


BODY AND MIND

. En kropp i balanse er en fleksibel kropp som enkelt hånderer dager med høyere kaloriinntak og lett veksler mellom forbrenning av karbohydrater og fett. Ditt overskudd påvirker i stor grad denne balansen og da kan man faktisk ikke skille mellom fysiskt og mentalt overskudd – da det faktisk påvirker hverandre.  Er du stresset, sliten og nedstemt plukker din kropp opp disse signalene og skiller ut hormoner som senker forbrenningen.


STREB ETTER

 å finne en positiv balanse mellom utfordringer i hverdagen og belønning. Sunt stress er stress som gir oss drivkraft og motivasjon, stress kroppen fort henter seg inn ifra. Stress du vokser på. 


TIPS: 

God energi starter alltid med en god natts søvn. Ha gode rutiner rundt leggetider i hverdagene.

 


3.


TRENING 

og muskleforbrenningen står for størstedelen av din kaloriomsetning. Jo større muskelmasse man har jo bedre kaloriomsetning vil du derfor ha. Muskelforbrenningen påvirkes da også i stor grad av trening, både kondisjon og styrke. Det er helt klart treningsformer som påvirker forbrenningen mer enn andre, men her mener jeg faktisk at det viktigste er å finne en treningsform som du har lyst til å drive med. Det er fordeler og ulemper ved alle og til syvende og sist handler det om å finne den formen for aktivitet du har lyst til å drive med livet ut. 


PERSONLIG 

startet jeg min «treningskarriere» som drilljente, håndballjente og senere hestejente. Så ble jeg aerobicjente før den store interessen ble styrketreing og løping. Det siste året har det gått i hovedsaklig ute og hjemmetrening, og vet du hva? Vekt og andre helseparametere er like gode nå som da jeg trente mye og systematisk.  Så klart var jeg sterkere da jeg trente mye styrke, men nå har jeg bedre kondis. Hvis målet ditt er en sunn, skadefri kropp, god helse og normal vekt – betyr det ingenting hva du makser i benk eller hvor fort du løper et maraton. Eller?

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 


5. september 2016 | Kropp

Kommentarer (3)

  1. Hei Supert blogginnlegg☺ Har også hørt at noen typer mat øker forbrenningen feks chilli Har du noen tips?

Comments are closed.