3 smoothies som bekjemper en oppblåst mage – og grunnen til at de virker!

16. september 2016 | Smoothies & Juice

Det er nå et år siden jeg delte min egen Anti bloat smoothie her på bloggen. Og den ble raskt en leserfavoritt. Kanskje ikke så rart, for det funker faktisk.
I dag vil jeg gi deg oppskrift på to til, med en liten introduksjon til hvorfor også disse gjør jobben om du ofte sliter med oppblåst mage.

 

Min orginale
Anti bloat smoothie

består av 

1/2 stor banan

1 dl lett kokosmelk

1/2 agurk

1 cm ingefær

Saften av 1/2 lime

2 never spinat (mest for fargens skyll)


Valgfritt: 1 ss eplecider eddik

 

Og funker forbi både
kokos

og
banan

inneholder store mengder kalium. Kalium regulerer sodium nivåene i kroppen, og forhindrer dermed opphopning av vann i kroppen. For mye sodium er ofte en av hovedårsakene til oppblåsthet.


Ingefær

er kjent som et anti inflamatorisk krydder. Det virker også avslappende på fordøyelsen.


Eplecider eddik 

gjør svært lite for smaken på denne smoothien, tvert om, men her har vi noe som virkelig sparker! Så om målet ditt er å redusere en veldig oppblåst mage – don’t skip it!

Eplecider eddik er nemlig en svært ukjent superfood!  Den inneholder blant annet vitaminene C, E, A, P, B1, B2 og B6. Mineralene magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium med mer.
Eddiken er også rik i kalium, et mineral som mange voksne mangler i kostholdet . Kalium er nøkkelen til vekst, bygging av muskler, overføring av nerveimpulser, hjerteaktivitet osv. Det hjelper også å forhindre sprø tenner, håravfall og rennende neser.
Den  bidrar til å forbedre tarm uregelmessigheter og til å fjerne giftstoffer fra kroppen i en raskere hastighet.Og det er jo nettopp det vi ønsker når vi er oppblåst!

Det er ikke værst for et produkt du får til under femtilappen på super´n!

 

 


Blue belly smoothie

2 dl gresk yoghurt

1 ss mandler

1 dl frosne blåbær

1 dl ananas

2 dl gønnkål

Kaldt vann til ønsket konsistens. 

 


Og hvorfor virker den?


Ananas 

inneholder enzymer som beroliger fordøyelses systemet og motvirker oppblåsthet. 


Kål 

inneholder masse fiber som renser tarmene og forhindrer forstoppelse


Blåbær 

inneholder større mengder katekiner, samme stoff som du finner i blant annet grønn te. Katekiner har en særlig positiv effekt på forbrenning av bukfett.


Gresk yoghurt 

inneholder proteiner som metter og slanker. Gir stabilt blodsukker og er en god kilde til kalium. Som lest over regulerer kalium sodium nivåene i kroppen, og forhindrer dermed opphopning av vann i kroppen. For mye sodium er ofte en av hovedårsakene til oppblåsthet.


Vann 

eller generelt nok væske er godt for fordøyelsen!

 


Solfrokost;

Dekker ditt dagsbehov for vitamin C og gir forbrenningen en morgenboost

1/2 frossen apelsin i biter

1/2 frossen garpefrukt i biter

1/2 banan

1 dl jordbær

1-2 ss honning

4 mint blader

1 dl gresk yoghurt

Kokosmelk til ønsket konsistens

 


Utover banan, kokosmelk og yoghurt som vi alt har sett på virker denne fordi:


Mint 

aktiverer spyttkjertlene i munn og inneholder enzymer som fremmer fordøyelsen, roer en urolig mage og hjelper mot oppblåsthet.


Honning 

er basisk og motvirker for mye syre og uønsket luft i magen. Virker også beroligende på fordøyelsen om du skulle ha forsynt deg en gang eller to ekstra en dag.


Appelsin og grapefrukt d

ekker dagsbehovet ditt for vitamin C, den gir deg også din daglige dose av B2 som er essensielt i fetforbrenningsprossesen.

 


Ut ifra alle disse ingrediensene kan du også komponere din egen super smoothie. Mine favoritt ingredienser når det kommer til selve effekten, og ikke nødvendigvis smaken er :

Eplecider eddik

Ingefær

Honning

Blåbær

Banan

Ananas

Mynte

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

 

 

 


16. september 2016 | Smoothies & Juice

Kommentarer (11)

  1. Er de anbefalt å spise/drikke dette til frokost hver dag om man skal ned i vekt? Eller fungerer dette bedre som et mellommåltid? 🙂

  2. Hei!Jeg har en liten jente på 1 år som sliter med treg mage, og hun har fryktelig vondt når hun skal få det ut. Er det trygt å gi henne litt av disse smoothiene, og tror du det kan ha noe effekt?Hun elsker banan og melk, men ettersom jeg leser på nettet er akkurat disse tingene ikke bra når man har treg mage og forstoppelse. Vet du om det stemmer?På forhånd tusen takk for svar!Tone 🙂

Comments are closed.