3 RÅ rumpeøvelser med strikk.

26. januar 2016 | Øvelser

Strikk er et helt genialt verktøy til rumpetrening! Og ikke bare hjemmetrening. Jeg bruker masse strikkøvelser når jeg trener rumpe på gymmet. 

Strikkøvelser er nemlig perfekte for å vekke en sovende rumpe, eller muskelaktivering som det så fint heter.

 

 

9 av 10 personer har det som ofte omtales som «sovende» rumpe. Kroppen tilpasser seg lett det den blir brukt til, og i våre dager brukes rumpa mest til å sitte på. Dette gjør faktisk rumpa ganske lat, og den tenger beskjed om at nå må den opp å gjøre jobben sin!

 

Første øvelse er perfekt hvis du sliter med knærne og riktig teknikk i en vanlig knebøy.

Strikken tvinger deg nemlig til å presse knærne utover og du må fokusere på å aktivere gluteus medius. Denne delen av rumpa er stort sett den som er vanskeligst å få fatt på.


Slik gjør du:

Start med føttene litt bredere enn hodtebredde. Vend så tær og knær litt utover.

Senk deg rolig ned til bunn posisjon mens du presser knærne utover.

 


Pass på:

Ryggen skal være rett og brystet frem.

Jobb like rolig ned som opp med fokus på knær hele tiden.

Søk gjerne ekstra kontakt med sete i topp-posisjon ved å presse rumpeballene sammen og strekke hofta helt ut.

 

Neste øvelse er en stående variant av eselspark. Hvis du synes denne varianten en vanskelig kan de se den lettere varianten
HER


Slik gjør du:

Sett foten i strikken og trekk så armene opp til du kjenner god motstand i strikken.

Løft så foten rolig opp til ca 90 grader i kneet, trå så ned igjen mot gulvet.

Dette er også en super øvelse for core og bakside av lår.

 


Pass på:

Hold kroppen mest mulig i ro.

 

Den siste øvelsen jeg viser i denne omgang kler virkelig navnet sitt! Monsterwalk. Denne avslutter jeg ofte en benøkt med – bare for å være litt slem mot meg selv 😉Jo lengre ned du plasserer strikken jo tyngre blir det!

Hold presset utover å gå fremover uten at strikken får lov til å slakkes. Er du skikkelig rå gjør du dette med knekk i knærne!

 

Jeg hadde tenkt å ta med hoftehev med strikk også, men da klarte ikke Frøya å dy seg lengre! Linselusa <3Prinsippet er det samme som vanlig hoftehev, men med strikken rundt knærne. Hold presset utover gjennom hele øvelsen. It burns!

 

 

Stort Smil

Desiree

 

 


26. januar 2016 | Øvelser

Kommentarer (4)

  1. Disse skal jeg prøve meg på! Passet utrolig godt at du viser disse nå, jeg har nemlig planer om å kjøpe meg slike strikk om et par dager 😉 Har du noen anbefalinger når det kommer til valg av styrke på strikken? Har sett på Abilica sine som har tre nivåer… Har vært på tanken om å kjøpe både medium og hard, hørt at lett er for opptrening etter skade ol. Er det er fordel å ha to styrker å velge mellom?

  2. Helt enig utrolig effektiv trening med strikk. Det var helt tilfeldig at jeg startet med å trene med strikk. Men pga artrose/forkalkninger i knærne ble dette en fin måte å få stabilitet og få tak på musklene rundt kneskålene Disse øvelsene utfører jeg 2 ganger i uken og den siste med 20 kilo på magen. Strikken blir også brukt når jeg bokser.Tungt, og det svir ja og men effektivt

  3. Hei! Flotte øvelser med strikk, men hvor ofte bør disse gjennomføres om man ønsker synlig løft av enden? 😉 jobber med å få kroppen i form etter en tid med nedprioriteringer av egen trening pga barnefødsler osv, men nå er det på tide å ta i et tak. Ikke overvektig, men trenger en real oppstramming 🙂

Comments are closed.