3 overraskelser i denne graviditeten

11. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby

Hei fra nydelige Hafjell!

Årets skisesong kunne ikke fått en bedre start! Knallsol, vindstille og drømmeføre!

Jeg fryktet at dagens runde skulle bli drepen for min del. Jeg har jo noen kilo ekstra å forflytte nå om dagene 😉 i tillegg til at jeg ikke har trent noe særlig kondisjon på 4-5 måneder. Men det gikk over all forventning. Så klart har føre mye og si, så igjen evig takknemlig for at skiene nesten gikk av seg selv i dag!

I dag hadde jeg ellers tenkt at jeg skulle dele noen av de overraskelsene jeg har møtt på så langt i graviditeten. Vi hører jo alltid at ingen graviditeter er like, men allikevel har jeg liksom aldri trodd helt på det 😉 Helt til jeg nå ble gravid for andre gang.

Jeg var hos legen alt i uke 1 for å ta blodprøver for å bekrefte graviditeten. Som at de tre graviditetstestene som lå hjemme på badet ikke var bevis nok!

– Har du vært dårlig?

Var det første spørsmålet jeg fikk. Reaksjonen min burde vært filmet! Jeg begynte rett og slett å små le!

-Dårlig? Nei, overhode ikke!

For med Vilde var jeg dårlig en dag! Og det var den dagen jeg måtte stå opp grytidlig for å rekke en eller annen ferje nede i Thailand, og det ikke var noen frokost på hotellet!

Første trimester med Vilde var helt uten de vanlige «plagene» og ble blant annet brukt til 3 uker backpacking i Thailand! Jeg husker riktignok at jeg var spesielt glad i is og salt potetgull den gang også, men ingenting kan sammenlignes med de 4 månedene med «fyllesyke» jeg har hatt denne gangen!

Jeg ble skikkelig tatt på senga i uke 2, og da kvalmen ble med meg inn i 2. trimester visste jeg nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Men nå er jeg endelig i fin form igjen! Nei, graviditet er ikke en sykdom, men jeg har aldri i mitt liv vært så satt ut av spill før! Overrasket!

Overraskelse nummer to er at det faktisk er forskjell på guttemage og jentemage. Så klart kan det være en tilfeldighet, eller bare det faktum at man får litt tidligere mage andre gang enn første. Med Vilde fikk jeg etterhvert en ganske stor og rund mage som ikke stakk så langt ut ifra kroppen, den fylte liksom litt mer i bredden. Denne gangen kan du ikke se at jeg er gravid forfra, men hvis jeg snur meg – da 😉 Mistenker at det nok ikke er mange ukene før jeg bare ser skotuppene mine når jeg titter ned 😉

Overraskelse nummer tre er hvor tidlig jeg kjente liv denne gangen kontra første. Igjen er det jo noe man leser, men må kjenne på kroppen selv før man tror det.

De første gangene var det faktisk på trening. Typisk mens jeg gjorde rygg liggende øvelser. Skikkelig merkelig fornemmelse! Nå er det turnoppvisning i magen nesten hver kveld! Jeg håper virkelig ikke han hat tenkt til å holde samme aktivitetsnivå etterhvert som han blir større!

Jeg har fått flere spørsmål i dag om hvordan det er å gå på ski når man er gravid. Personlig ser jeg ikke noe problem med å gå på langren så lenge rygg og bekken er i god form. Faren er så klart fall, så jeg har lagt fra meg utforkjøring i år og kjører pent ned alle bakker. Til syvende og sist handler det om hvordan din kropp har det og hvor trygg du føler deg i sporet.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

11. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby