3 matvarer som faktisk hjelper mot cellulitter!

25. juni 2017 | Kropp

Jeg har skrevet om appelsinhud eller cellulitter før, men jeg erfarer stadige nye ting som jeg gjerne vil dele med dere. Dessuten er dette med cellulitter noe som opptar mange, særlig kvinner. Det er egentlig ikke så rart når mellom 80 og 90% av oss har dem. Du trodde kanskje du var alene om «problemet»?

Celluliter er noe de aller fleste kvinner får etter puberteten. Og det er en stor misoppfatning at cellulitter er noe man får fordi man er overvektig eller legger på seg.


Men hva kommer det av hvis ikke det er overflødig fett?

Underhuden er det største fettlageret i kroppen, og den består av bindevev og fettvev. Det er her cellulittene oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir en ujevn overflate som vi kaller cellulitter eller appelsinhud. Tross mange misoppfatninger så kommer ikke dette av:

– dårlig sirkulasjon

– sukker

– opphopning av giftstoffer i kroppen

– dårlig kosthold

– lite trening

– høy fettprosent

Det kommer av at bindevevet svekkes. Dette er for noen arvelig, men for de fleste av oss er det en naturlig del av det å blir eldre.

I dag hadde jeg tenkt å dele 3 ting du kan spise for å styrke dette bindevevet og dermed motvirke cellulitter.

Bilde; Shutterstock


1. Gelatin/kollagen

Dette skrev jeg om for ikke så lenge siden. Du kan lese et mer utfyldende innlegg  HER, men la oss ta kortversjonen. Gelatin er kokt kollagen, og har mange av de samme helseeffektene. Blant annet bidrar det til å beholde eller gjennopprette elastisitet i hud, og dermed motvirke cellulitter. Det binner også til seg vann slik at du får mindre væskeansamlinger i kroppen – igjen mindre cellulitter.

2. Vitamin C

C-vitamin forhindre at kollagenet i huden brytes ned, og kan derfor bidra til å minske forekomsten av cellulitter. Gode kilder er så klart sitrusfrukter, brokkoli, paprika og bær.

3. Vann

Når du er dehydrert trekkes det væske ut av huden og cellulittene blir mer synlige. Drikk nok vann og spis gjerne matvarer med høyt vanninnhold.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

25. juni 2017 | Kropp