Ned 3 kilo FORT?! 5 tips som ikke bare funker, men som også er bra for deg!

19. september 2017 | Kropp

Ok, så er vi alle sammen enige om at lyndietter, detoxer og crash diets er en dårlig greie. Og selv om de kanskje gir resultater på vekta der og da, er det lite sannsynlig at du har gått ned 3 kilo fett (mest sannsynligvis vann) og det er ennå mindre sannsynlig at du klarer å holde kiloene borte i etterkant av dietten.

Jeg er også ganske sikker på at de aller fleste der ute, som har et ønske om å gå ned i vekt, ønsker sunne, langsiktige endringer som er godt for kropp og helse, men finnes det da ingen snarveier?! Ingen quick fix når man bare har lyst til å føle seg litt mer komfortabel i den litt trange kjolen?  Jo, det gjør det.

Så i dag vil jeg dele 5 små livsstils tips som virkelig setter fart på forbrenningen, samtidig som de faktisk gir helsen din en BOOST!

  1. Lag maten din selv!

Nå er det sikkert mange som ble litt småskuffet, men noe så enkelt som å lage maten din selv vil ikke bare være bra for midjemålet, det gjør også underverker for lommeboka.

Ikke tid? Vet ikke hva du skal lage? Da kan du laste ned min FOOD PREPP guide for travle dager HER

 

 

 

2. Drikk, drikk og drikk – vann!

Når det gjelder vektreduksjon så er vann rett og slett et aldri så lite hemmelig våpen!

For det første er vann med på å rense kroppen for væskeansamlinger. Væskeansamlinger gjør ofte at man føler seg oppblåst og «håven». Nok væske er også viktig for at forbrenningen skal fungere optimalt, og som en liten bonus gjør nok væske at du holder deg mett lengre.

 

3. Spis sunt fett!

Du er hva du spiser, er ikke alltid sant. Men at fett må til for å forbrenne fett er fakta! Et balansert kosthold med nok, sunt fett holder blodsukkeret stabilt, demper sukkersug og booster fettforbrenningen.

Min favoritt er helt klart MCT olje som du kan lese mer om HER, men andre gode kilder er nøtter, frø, fet fisk, avokado og plante oljer.

Passe mengde?

– 10 nøtter
– 1/4 avokado

– 2 ss olje

– 1 skive fet ost

– 2 ss fetaost

– 150 gram fet fisk

– 4 ss frø

– 1 håndfull oliven

Inntil 4 ganger om dagen.

 

4. Start dagen med fett og proteiner.

– Forskning viser at en frokost som består av 45% fett øker omsetningen, ikke bare av fett, men av andre næringsstoffer utover dagen. Altså det gir en økt forbrenning.

– En frokost bestående av proteiner og fett metter lenge og gir et stabilt blodsukker. Et stabilt blodsukker alt fra morningen av gjør det lettere å opprettholde et godt blodsukker dagen igjennom.

– En proteinrik frokost reduserer sjansen for overspisning senere på dagen.

Du finner 4 slike frokoster HER

 

 

5. Tren korte økter høy intensitet!

HIIT, eller høy-intensitet-intervall-trening, er en treningsmetode hvor du gir alt du har, 100%, i korte, korte intervaller. Etterfulgt av en ennå korter hvile eller en roligere arbeidsperiode.
Teorien bak det hele, og teorien er god nok, er at denne type trening øker kroppens behov for oksygen. Ikke bare under selve treningen, men også i perioden etter. Uten å bli for faglige er det dette som avgjør hvor mye kalorier og fett en treningsøkt forbrenner, både under og etter en økt.

Studier har vist at denne typen trening faktisk kan øke etterforbrenningen med så mye som 200 kalorier sammenlignet med tradisjonell styrketrening.

Så om du ikke alltid har lang til til trening er det ingen grunn til å fortvile.

BONUS! Forskning viser at denne typen trening er særlig bra for deg som ønsker å ta av litt ekstra rundt midjen!  Også er det skikkelig GØY!

Du finner flere slike økter HER

 

Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

19. september 2017 | Kropp

Kommentarer (1)

Comments are closed.