Skrå planke

3 grunner til å trene med en vektsekk – og slik lager du den selv!

30. april 2017 | Trening

At jeg elsker styrketrening som samtidig gir høy puls og utfordrer kroppen på en funksjonell måte er det ingen tvil om! Slenger du med at treningen kan utføres ute, hjemme og til en billig penge er jeg solgt!

På lik linje med Kettelbells digger jeg trening med vektsekk/bag, og i dag skal jeg ikke bare fortelle deg hvorfor, hvordan du lager din egen og gi deg et par øvelser å bryne deg på.

 Vi ser på fordelene ved denne type trening!

1. Full pakke.

Her har du en treningsform som gir deg absolutt alt!  Styrke, kondisjon og beveglighet. Og det eneste du trenger for å trene alt dette er en sekk/bagg. Som nybegynner vil jeg anbefale at du velger en med vekt på mellom 6 og 8 kilo. Etterhvert kan man avansere til mellom 10 og 12 kilo.

 

2. Sett sving på kaloriforbrenningen din.

De aller fleste kettelbells øvelser kan utføres med en vektsekk.  Selv i de enkleste øvelsene er det store kjeder av muskler som jobber sammen, og det er dette som gjør det til en så effektiv treningsform. Avhengig av intensitet og vekt kan man i snitt forbrenne 400 kalorier på en 20 minutters økt.
Dobbel sving

3. Kan gjøre ute og hjemme.

Tommel opp for tidsbesparing og tilgjengi trening!

 

Personlig synes jeg dette er en utrolig morsom og motiverende form for trening. Det er få ting som gir meg den samme følelsen av å være gjennomtrent! Men det er nok smak og behag.

Så over til økta!

Du får 3 øvelser

30 dobbel swing

15 utfall med rotasjon på hvert ben

30 woodchopper
Dobbel sving

Utfall med rotasjon

Wodchopper

Utføres så mange ganger du klarer på 20 minutter

Og slik lager du den!

Du trenger en liten treningsbag eller sekk.  En bag trenger 4 håndak – 2 på langsiden og 2 på kortsiden. En sekk på ha håndtak på toppen.

Ca. 10 handleposer eller 0,5 vannflasker

Fyll sekken med ønsket vekt i form av poser fylt med sand eller vannflasker fylt med vann. Fyll ut resten av sekken med et håndkle slik at vekten ikke blir for ustabil.

 

Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

30. april 2017 | Trening