3 feil de fleste gjør når de vil ned i vekt

1. januar 2024 | Ernæring, Kropp

Forhåndsbestill  hos Norli HER

I morgen reiser jeg til Oslo for å singere min 7.bok, før den sendes ut til dere alle! Og det er ikke til å stikke under en stol at boka 14 dagers KICKSTART er skrevet for deg som vil gi året, og deg selv, en skikkelig KICKSTART!

Har du noen sinne ønsket deg en plan som bare fortalte deg hva du skulle GJØRE for å få mer overskudd, komme i form, spise mer balansert, bli kvitt sukkersug og gå ned i vekt?

En plan hvor du ikke trengte å lære masse nytt eller sette deg inn i kosthold og trening, planlegge og finne ut hva du faktisk skal gjøre?

Det er akkurat det min 14 dagers KICKSTART er!

Jeg har lagd planen for deg, ned til hver minste detalj. Du skal bare starte på dag 0 – og GJØRE det som står at du skal gjøre. Så går du til dag 1, dag 2 osv, osv.

Resultatet etter 14 dager?

 • Gode rutiner du kan ta med deg inn i det nye året.
 • Mer energi og overskudd.
 • Ned i vekt
 • Mindre sukkersug
 • En skikkelig BOOST!

Bestill boka NÅ så sendes den i morgen!

Bestilles hos Norli HER

Boka er først og fremst skrevet for deg som vil ned i vekt, samtidig som du fokuserer på positive vaner som gir overskudd, energi og god helse!

Det finnes utallige treningsmetoder, dietter og kostholds retninger der ute som alle sammen kan hjelpe deg ned i vekt.

De aller fleste virker også, men det handler om å finne den metoden som passer deg og den livsstilen du ønsker å ha. Men uansett hvilken retning du følger, om det så er lavkarbo, paleo, Atkins, 5:2, periodisk faste, FIT PÅ 30 DAGER eller hva nå alt heter.  Om du følger et spesielt treningsprogram eller du bare prøver å finne det som fungerer for deg, uansett hvilken metode folk velger så er det tre typiske feil de aller aller fleste gjør.

 

I dag skal vi ta en liten titt på dem, og fundere litt over hvordan du kan unngå å gå i samme felle.

FEIL NUMMER 1: DU UTELUKKER SPESIELLE TYPER MAT.

Hvis jeg sier at du ikke kan spise kake! Hva tenker du på da? Jo, kake.

Det første folk gjør når du ønsker å gå ned i vekt er å plukke bort ting.

– Jeg skal ikke spise brød, jeg skal ikke spise sukker, jeg skal ikke spise smør, jeg skal ikke spise sjokolade, jeg skal ikke, jeg skal ikke, jeg skal ikke.

Alt fokuset går mot hva man ikke skal og hva oppnår man ved det? Svært lite positivt.

STRATEGI:

 1. Fokuser på de tingene du ønsker å tilføre kostholdet ditt heller enn det du tenker at du burde utelukke. Bruk litt tid på det, sett deg inn i nye oppskrifter, finn frem ting du kunne tenke deg å prøve å lage eller mat du har lyst til å smake på.
 2. Om du elsker brød, men har funnet ut at det er best for din kropp å unngå det – finn gode alternativer. Å utelukke mat du er glad i, uten å finne gode erstatninger er en dårlig løsning som ikke holder i lengden.

Vafler fri for sukker og gluten

FEIL NUMMER 2: ALT ELLER INGENTING TANKEGANGEN.

Dette ser jeg både på trenings og matfronten, og jeg blir så fortvila!

Hva så om du bare får trent en gang? Er ikke en gang bedre enn igjen ? Føles det ikke bedre å få til den ene treningen enn å droppe alle?

Du har spist sunt hele uka frem til torsdag, men går på en real smell torsdag kveld. Alt er ødelagt, begynner igjen på mandag!

STRAGETI:

Om du har spist sjokolade til alle måltider mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, men på fredag spiser en salat – har du hatt en sunn uke da? Nei.

Så hvorfor føler du at det er bortkastet om du spiste sunt mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, om du på fredag valgte å kose deg litt mer enn det som var planlagt?

FEIL NUMMER 3: DU VENTER PÅ DET RETTE TIDSPUNKTET
Jeg vet ikke hvor mange mennesker jeg har møtt, som går med et ønske om å endre livsstil eller komme igang med trening, når bare de får tid.
Så klart er det perioder i livet som kan være mer hektiske enn andre, hvor det skjer ting som er litt utenfor normalen. DA er kanskje ikke det rette tidspunktet å sette i gang, men når er egentlig det rette tidspunktet? Når passer det?
STATEGI:
Det de aller fleste misforstår er at det er ikke ditt liv som skal tilpasses et kosthold eller treningsprogram, du må finne et kosthold og en måte å være fysisk aktiv på som passer deg og ditt liv!
 1. Start med å se hvilke muligheter du har per dags dato. Kanskje dere egentlig spiser en ganske sunn middag, men kan tilføre noen flere grønnsaker. Kanskje du kan bytte ut de vanlige brødskivene til frokost med en smoothie og bytte ut deler av helgekosen med sunnere alternativer. Kan du gå en tur mens barna er på trening? Eller kanskje du har en like travelt opptatt venninne eller kollega som du kan bruke som treningskompis?
 2. Det er påvist gang på gang at det som gir varige resultater er de små forandringene du klarer å opprettholde over tid – ikke de store prosjektene.
 3. Sett opp en liste på 5 ting du tenker at du uten store utfordringer kan legge til i hverdagen din akkurat nå! For eksempel:
 • Drikke et glass vann før hvert måltid
 • Spise 2 frukt om dagen
 • Spise 1/2 tallerken med grønnsaker sammen med middagen
 • Få litt frisk luft hver dag
 • Trene 2X 30 minutter i løpet av uka

Gi det en uke og evaluer – Hva oppnådde jeg med dette?

Jeg lover at du vil bli positivt overrasket!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

1. januar 2024 | Ernæring, Kropp