25 MINNUTERS MØLLEØKT | som også trener rumpa

7. desember 2017 | Løpeskolen, Trening

Da er det altså nesten to uker siden jeg har fått trent! Grøss og gru. Det føles ikke noe godt i det hele tatt! Med en gang kroppen min får mer enn to-tre dagers treningsfri begynner jeg å bli stiv i ryggen, få vondt i knærne og kjenner at energinivået synker til bånd. Litt ironisk når jeg ikke har fått trent fordi jeg har hatt det så travelt, og absolutt hadde trengt den ekstra energien!

Vel, i dag som alle andre dager denne uka, har jeg startet dagen med å ta på meg treningstøy. For i dag skal jeg på trening. Og på planen står denne økten:

 

DEL 1:

5 minutter 0% stigning – gå så fort at du nesten må jogge

5 minutter 5% stigning – hold tempo mellom 6 og 7 km/h

5 minutter 10% stigning – hold tempo mellom 5 og 7 km/h

5 Minutter 15% stigning – hold tempo over 5 km/h

DEL 2:

15% stigning 2 minutter

10% stigning 2 minutter

5% stigning 1 minutt

10% stigning 2 minutter

15% stigning 2 minutter

5% stigning 1 minutt

 

Bilde; Monsterfoto

Jeg har innsett at tiden hvor jeg kunne sprinte i vei på mølla er over i en periode. Det begynner rett og slett å bli veldig ubehagelig å løpe. Men det gjør egentlig ingenting, for å gå på mølla med stigning er minst like bra!

Her får du både kondisjon, styrke og forbrenning på en morsom og skånsom måte!

  • Å forflytte seg oppover gir en høyere puls enn å forflytte seg bortover. Høyere puls gir bedre kondisjon, høyere kaloriforbruk og større etterforbrenning.
  • Å gå oppover utsetter kroppen for mindre støt enn å løpe bortover. Mindre støt betyr mindre skaderisiko.
  • Det styrker hele baksiden din fra akilles, til legg, bakside av lår og så klart rumpa. For deg som løper betyr dette på sikt lengre steg, bedre løpsøkonomi og kortere tid på distanse.  For deg som vil komme i form betyr det strammere rumpe og lår.
  • Styrker også core.

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

7. desember 2017 | Løpeskolen, Trening

Kommentarer (1)

Comments are closed.