20% på mine favoritt superfoods + hvorfor og hvordan du kan bruke det!

10. september 2017 | Ernæring

Hver gang jeg skriver om kosttilskudd eller superfoods er det noen som kommenterer at man ikke trenger disse tingene – det er bare å spise sunt. På en måte kan jeg si meg enig. Om man spiser sunt, balansert og næringsrikt er det kanskje ikke nødvendig? Men de færreste av oss spiser sunt, balansert og næringsrikt! De færreste av oss klarer ikke en gang å spise nok frukt og grønt i løpet av en dag…

Så har vi også tider i livet hvor kroppen faktisk trenger det lille ekstra. Kanskje vi er syke, kanskje vi er i en periode hvor kropp og psyke utfordres litt ekstra? Jeg vet ikke med deg, men jeg kan med hånden på hjerte si at i slike situasjoner, hvor sunn mat er ekstra viktig, ja da er sunn mat som regel veldig vanskelig å få til.

Uansett grunn så synes jeg superfoods er utrolig spennende, også er det så utrolig mye man kan bruke det til! Så i dag vil jeg dele mine favoritter sammen med dere + noen bruksområder du kanskje ikke har tenkt på før!

Kokosolje er en flott kilde til MCT olje!

MCT olje består av kortere fettsyrer som  kroppen forbrenner fortere enn andre typer fett! I stede for å lagre kaloriene i MCT oljen i kroppen som fett før det blir brukt som energi, blir kaloriene satt i bruk umiddelbart og forbrent fort. Det er derfor MCT også kalles for energi olje. Det er også godt dokumentert at MCT kan øke kroppens evne til å forbrenne fett og forhindre vektøkning!

Spirulina er  en liten proteinkilde.

Spirulina er faktisk en alge, og en liten dose kan dekke ditt dagsbehov for flere viktige vitaminer,mineraler og antioksidanter. Forskning har blant annet vist at det regulerer blodtrykk, styrker immunforsvaret , gir bedre hukommelse, motkjemper betennelsestilstander i kroppen, osv, osv! Rett og slett en superfood!

Folk flest tilsetter spirulina i smoothies eller drikker det blandet ut i sitronvann på tom mage. Men jeg vil virkelig anbefale denne masken også!

 

Gojibær er et næringsrikt superbær.

Det er mange antatte helsefordeler ved å spise gojibær. For å nevne noen få:

Men det er ikke gjort så mange studier på dette lille bæret ennå. Men en ting er sikkert og visst! Og det er at det er veldig næringsrikt! Her får du både vitamin A, B2, vitamin C, sink, jern, kobber og kalium!

Acai inneholder masse antioksidanter!

Antioksidanter beskytter kroppen mot forurensning og frie radikaler, og acaibæret blir ofte dratt frem som den beste superfooden for å motkjempe rynker og aldringstegn.

I tillegg til dette skal bærene hjelpe til med å regulere appetitten, gi økt energi og booste forbrenningen.

Prøv blant annet DISSE konfekt barene med kokos, sjokolade og acai!

Stort Smil

Desiree

10. september 2017 | Ernæring