2. trimester så langt – vekt, kosthold og trening

23. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby

Godt inne i 2. trimester og formen er fremdeles på topp! Så klart kjenner jeg at jeg nok blir litt mer trøtt på kvelden, men det kan like gjerne komme av årstiden..

For noen uker siden begynte ting virkelig å skje her. Magen vokste i rekordfart, jeg begynte å kjenne liv og ordinær ultralyd sto på planen. Det betydde også mitt første møte med vekta! Frem til nå har jeg ellers klart å unngå den.. Jeg har ikke hatt en vekt i hus siden jeg var tenåring og synes generelt at det å veie seg er en uting.

Siden jeg ikke har for vane å veie meg kunne jeg heller ikke fortelle fastlegen min hva jeg veide før jeg ble gravid, så jeg har faktisk null peil på hvor mye jeg har lagt på meg så langt. Egentlig litt befriende. Men jeg kan avsløre at jeg faktisk aldri har veid så mye før som det jeg gjør nå 😉

Jeg synes ikke selv at jeg har blitt noe særlig større i kroppen, så du får tro meg når jeg sier at magen er et kapittel for seg selv i profil.

Treningen går så det suser. De ukene det ikke suser er det i alle fall helt andre ting enn graviditeten som hindrer meg! Jeg trener i bunn og grunn som normalt, ingen spesielle hensyn å ta enn så lenge.

Min største utfordring har hele graviditeten vært kostholdet. De første fire månedene var jeg så dårlig at sunn mat var vanskelig å få ned. Nå er heldigvis appetitten på topp, pluss litt til, men jeg blir ekstremt for mett, ekstremt for sulten og har ekstremt treg fordøyelse. Vanvittig frustrerende.

Jeg prøver å løse det slik som jeg har gjort hele veien.

Jeg starter dagen med et glass sitron vann, det samme drikker jeg litt før middag.  Sitronsaft har en sammensetning som på mange måter minner om spytt og klorsyren du finner i fordøyelseskanalen. Dette gjør at den kan hjelpe leveren å produsere syrens som trengs for å sette fordøyelsen i gang og bidrar med å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen.

Jeg prøver også å få i meg en del flytende næring i form av grønnsaks juicer, smoothie og kraft supper. På den måten får jeg i meg næringstett mat som både er lettere og fordøye og ikke metter så mye. I tillegg styrer unna det meste av kornprodukter, rødt kjøtt og kunstig søtning, prøver å ha ro rundt måltidene og tygger maten godt. Jeg må ærlig innrømme at denne formen for kosthold føles helt fantastisk, men fordøyelsen er fremdeles i det tregeste laget… Nå vet jeg at dette er helt naturlig, og til en viss grad er det sånn det skal være, men jeg håper det løser seg snart 😉

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

23. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby