2 TIPS | som gjør det billig og enkelt å lage sunn mat

14. februar 2019 | Kosthold, kropp & helse

Dette innlegget har jeg sittet og ruget på en liten stund nå, for jeg har egentlig lyst til å lage en liten bloggserie hvor jeg viser hvordan man bruker typ «ferdige produkter» som posesupper, boksmat, ol for å lage sunne middager – på en enkel, kjapp og billig måte.

Men akkurat nå strekker ikke tiden til, så den ideen må jeg ruge på litt til. Disse små tipsene er uansett supre. Og sparer deg for både tid og penger når du vil lage sunne middager!

 

Fylt paprika fra boka mi FIT PÅ 30 DAGER

TIPS NR 1 bruker jeg hver gang jeg skal lage typiske kjøttdeig retter som taco, lasagne, kjøttsaus, osv. Og det er å bytte ut noe av kjøttmengden med ferdig kokte, røde linser fra boks.

Jeg vet ikke med deg, men når jeg skal lage taco til en familie på 3 så holder det ikke med en boks kjøttdeig på 400 gram, mens 800 gram blir både for mye og veldig dyrt! En boks linser derimot koster 11 kroner.

Sammen med kjøttdeigen synes det knapt og gir heller ikke noe særlig smak. Men det gir masse proteiner og sunne fiber som metter lenge og gjør tarmen glad!

TIPS 2 bruk frosne grønnsaker. De er like sunne som friske, men ikke bare er de billigere. De sparer deg også for mye tid på kjøkkenet. Personlig bruker jeg friske når jeg skal ha grønnsaker som tilbehør, men med en gang det er snakk om en grønnsaksmos, suppe eller grateng bruker jeg frosne på pose.

Her ser du en grønn grønnsaks mos. Den er laget ved å koke to poser frossen blomkål/brokoli blading. For så å mose med en stavmikser.

Ikke noe kutting og ikke noen rester i matavfallet!

Ett innlegg som kommer ganske snart er hvordan man kan fylle opp kjøkkenet med sunne basisvarer, som holder i flere uker og gjør det lettere å gjøre kostholdet sunt – til under 500 kroner. Det er bare å følge med 😉

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

14. februar 2019 | Kosthold, kropp & helse

Kommentarer (1)

  1. Tusen takk for supre tips! Som student har jeg lite budsjett og gleder meg til neste innlegg. Et spørsmål. Jeg har nylig kjøpt boka de fit på 30 dager. Når jeg skal lage boostsalaten liker jeg å ha kidneybønner i. Men er det riktig at det skal være 250 g bønner/kikerter/linseri? jeg syns det ser så mye ut. Jeg kjøper en boks med 400 g med lake, men etter jeg har skylt og stekt dem, så er det rundt 240 g. Håper du har tid til å svare. Ellers elsker jeg boken din og spesielt byttelisten 🙂

Comments are closed.