2 minutters Kanelbollekake; sukkerfri, fettfattig og uten spesialprodukter

15. oktober 2016 | Godis og kaker
På vei hjem fra Oslo i mandags ble jeg skikkelig kjøresyk. Dette går over tenkte jeg og stakk rett på trening. Etter å ha prøvd meg å på to styrkeøvelser, ga jeg opp. Sliten tenkte jeg, og stilte meg på en elipcemaskin mens Daniel trente videre. 10 minutter senere innså jeg at jeg det beste var å dra hjem – syk- Æsj, jeg hater å være syk!

Etter en dag på sofaen føler jeg meg en smule bedre. Ikke kvalm, kald og svimmel lengre, men kroppen skal nok ha en dag til uten trening. En god gåtur og litt frisk luft – det blir saker. Er en balansegang det der. Speaking of balanse! Søt og sunn kake skal også ut på bloggen før det blir helt helg!

Denne lager du på 2 minutter i en micro ovn eller 13 minutter i alminnelig ovn! Og smaker saftig kanelbolle!


Til en kopp trenger du:

4 ss havregyn malt til mel med stavmikser

1 egg

1/2 ts kardemomme

1/2 ts kanel

1 knipe salt

1 ts bakepulver

2 ss Mørk Fibersirup 
HER 

, på helsekost eller Meny

Kan erstattes med honning, men da blir ikke kaken sukkerfri

2 ss melk

(For sjokoladesmak bruk 1 ss kakao – for gulrotkake – tilsett 1/2 revet gulrot)


Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Visp sammen egg og melk, miks så sammen den våte og det tørre i en kopp.
  3. Sett koppen i mikroen på full guffe i 1,5 minutt først. Er den litt for bløt kan du prøve med 30 sekunder til.
  4. I ovn: 175 grader varmluft i 13 -15 minutter

Glasuren er laget av sukrinmelis og sitronsaft.


Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 
HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

Smil

Desiree

15. oktober 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (12)

Comments are closed.