17. mai snurre med kanel og marsipanfyll; two ways

11. mai 2016 | Boller & Brød

 

Herregud for en dag det har vært! Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har gått rundt med nerver ut av den milde himmel i dag. Jeg var så nervøs for live treningen på Facebook! Og så klart gikk det ikke knirkefritt! Det gjør det aldri med meg, uansett hvor nøye jeg planlegger ting, tester og har backup løsninger så går noe alltid galt, første gangen. Så går det som smurt etter det. Tusen takk til alle som ble med! Jeg tror vi var 450 stykker! Det er helt vilt! Jeg gjør det absolutt igjen! Neste blir da onsdag 18. mai. Samme tidspunkt, 20:00. 

I dag har jeg da altså bakt kanelsnurrer med marsipanfyll eller marsipanremonce som det så fint heter. Om ikke du har prøvd kanelsnurrer på dette viset frø, så kan jeg fortelle deg at du har gått glipp av en opplevelse! Det er farlig godt!

 

Selve fyllet skal du få to oppskrifter på.Først tar vi gjærbaksten!

 

Til ca. 10 snurrer trenger du:

 

5 dl lett melk

75 gram smeltet smør

150 gram sukrin gold

1 pakke gjær

1/3 ts kardemomme

700 gram hvetemel eller fullkornshvetemel + litt til justering og utbaking

 

 

Slik gjør du:

1. Varm opp melk, smør og sukrin gold til 37 grader.

2. Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og mel.

3. Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.

 

Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.

 

I mens lager du remonce:

 


Versjon 1

Hvis du vil ha sukkerfri trenger du sukkerfri marsipan. Du finner oppskrift på dette
HER

. Du trenger dobbel porsjon her.

50 gram smør 

1 + 0,5 ss kanel


Versjon 2

200 gram marsipan med sukker (gir ca. 10 gram tilsatt sukker per snurre )

50 gram smør

1 + 0,5 ss kanel


Slik gjør du:

Smel marsipan og smørr sammen.

Tilsett kanel

 


Kjevle deigen ut til et stort rektangel og bre remonce utover halve. Brett det andre halvdelen over. Kutt opp i 8-10 strimler. Tvinn og knyt.


Etterhver mens oven varmes opp til 200 grader. Ikke varmluft – over og undervarme.


Pensle med egg og stekes i 20 minutter.

Sammelignet med en tradisjonell remonce sparer du her 150 kalorier selv om du bruker marsipan med sukker. Det handler om balanse og mengder <3

 

Frister det å prøve en kanelknute med marsipan?

 

Smil

Desiree

 

 

Notater:


#bakst


#oppskrift


#kanelknute


#marsipanremonce


#remonce


#sukkerfri

 


11. mai 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (1)

  1. Mona: Vet ikke, for jeg bruker marsipan som karnsekakedeig 🙂 Hva er forskjellen?

Comments are closed.