17. mai Bløtekake; uten mel, sukker eller nøtter.

9. mai 2015 | Godis og kaker

I disse dager poster mange bloggere sitt bud på årest 17. mai kaker. Pavlova, ostekake og sjokoladekaker er gjengangere, så da jeg skulle finne på min 17. mai kake var det klart at jeg ikke kunne sunnifisere en av disse.

En kake som særlig blir glemt, ikke bare av oss litt sunn-matbloggere, er bløtekaken. Den er kanskje ikke så trendy lengre?

Men hvis det er en kake som hører hjemme i en tradisjonsrik 17. mai feiring så er det vel denne?

Jeg har valgt å beholde en sukkerfri fløtekrem! Det er jo tross alt bare 17. mai en gang i året, men jeg gir alternativer til de som ønsker mindre fett og færre kalorier.

Bunnene er sukkerfri, melfri, nøttefri, fettfri, gluten og laktosefri!

OG der er superenkle å lage!

 

Til 3 bunner på str med en frokosttallerken trenger du:

 

6 bananer (det smaker IKKE banan av kaken)

8 egg (skilt i hviter og plommer)

2 ts bakepulver

2 ts vanlijepulver

 

Slik gjør du.

 

Mos først bananer og eggeplommer sammen. Bruk stavmikser og få bort alle klumpene.

Rør inn bakepulveret tilslutt og sett til side.

Pisk hvitene hvite og luftige med en miksmaster. De skal ikke bli stive, men hvite.

Rør dette inn sammen med resten.

 

Bre det hele forsiktig utover et bakepapir. Det dekker hele, og inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Varmluft.

Du tar den ut når den er gylden som bilde over.

La kaken avkjøle seg mens du pisker krem.

 

Jeg brukte:

 

2 pakker kremfløte

2 ts sukrin gold

 

 

Nå kan du skjære ut 3 bunner.

Legg en frokosttallerken oppå bunnen og skjær ut med kniv.

 

Hvordan du liker å pynte din bløtekake er egentlig opp til deg. Jeg pyntet slik:

 

 

Bunn

Krem

Rørte bringebør

Bunn

Krem 

Rørte bringebær

Bunn

Krem

 

 

Ingen 17. mai kake uten jordbær og blåbær;)

 

Hvis du ønsker en magrere kake, eller kanskje ennå friskere? Kan jeg anbefale å blande pisket krem sammen med gresk yoghurt. 50/50.

Gjerne med 1 ts vaniljepulver. Moms <3

 

Husk å lagre dine favorittoppskrifter direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER

 

Nå trenger jeg hjelp til å spise opp en hel bløtekake!

 

-Desiree

 

 

 

 
#sukkerfri


#sukkerfrikake


#glutenfri


#laktosefri


#bløtekake


#festkake


#sunnkake


#fettfattig


#kosthold


#sunkost

 


9. mai 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (9)

  1. Takk for denne oppskriften! Skal helt klart prøves nå i helgen, da min svigermor har glutenallergi. Det jeg lurer på, ettersom jeg ikke er helt inne på dette med sukrin og slike saker. Er det noe annet jeg kan erstatte sukrin gold med i denne oppskriften? 🙂

  2. Benedicte: Det er jo bare litt i kremen, bruk det du pleier å bruke 🙂 Evt en annen form for knustig søtning 🙂

  3. Guro: Vet ikke 🙂 Men har brukt samme fremgangsmåte med rullkaken og det gikk fint 🙂

  4. Ok 🙂 🙂 men hva er forskjell på Sukrin og Sukrin gold? Jeg har bare vanlig sukrin 🙂 🙂

  5. Guro: I dette tilfell betyr det ikke så mye. Bare å bruke vanlig sukrin 🙂 Men gold smaker litt mer av brunt sukker 🙂

Comments are closed.