14 dager med nytt kosthold; hva er effekten så langt?

21. oktober 2016 | Livsstil

For to uker siden delte jeg med dere at jeg faktisk måtte ta meg litt sammen når det gjaldt mitt eget kosthold. Ikke at jeg spiser usunt, men en lengre periode med mye stress og lite fokus på meg selv (noen som kjenner seg igjen?) har jeg forsømt mengde mat, frukt og grønt og en del av de små tingene som kroppen min trenger for å ha det bra, og jeg trenger for å ha god energi.

Resultatet var at jeg hadde gått ned på vekter i samtlige øvelser på trening, fått kviser, gufsen hud, livløst hår, sovnet før kl.ti hver kveld og faktisk følte meg sliten hele tiden!

Vi er ofte opptatt av hvordan mat påvirker vekten, det er sjeldent vi tenker på at mat faktisk påvirker mer enn fettlageret ditt!

Uansett, så måtte jeg gjøre grep. Så jeg satte opp en liste over ting jeg ønsket å fokusere mere på!

 


Begynne hver dag med et glass sitronvann  – fordi:


1. Gir immunforsvaret et BOOST

Sitroner inneholder masse vitamin C. De fleste av oss er klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret, men visste du at når du er stressa så trenger kroppen din mer vitamin C enn ellers for å holde immunforsvaret in shape?


2 . Bra for fordøyelsen.

Dette har jeg skrevet mye om før. Både varmt vann og sitron gjør at fordøyelsen går letter, virker smertestillende på en vond mage og motvirker oppblåsthet.


3. Motvirker kviser

 


Spise smoothie til frokost – fordi:

Jeg akkurat nå føler at kroppen har et underskudd på det meste. Med en smoothie får jeg i meg masse frukt og grønt, jeg kan tilsette masse gode saker som gir kroppen ekstra næringsstoffer, og siden jeg ikke er så sulten om morningen er dette en god måte å sørge for å fylle opp kroppen med gode saker helt fra starten av!

 


Spise mellommåltider av bær og nøtter 2 ganger om dagen – fordi:

Det gir et stabilt blodsukker og jeg trenger ekstra frukt og grønt akkurat nå. Nøtter inneholder også sunt fett, fiber og antiosidanter. I love them!

 


Drikke et stort glass vann før hvert hovedmåltid –  fordi:

Jeg er skikkelig dårlig på å drikke vann. Vanligvis gjør ikke dette noe fordi jeg spiser så mye grønnsaker, men når jeg heller ikke gjør dette blir huden min tørr og gufsen og jeg får kviser.


Bare ved å fokusere på disse tingene har mye annet falt tilbake på plass. Jeg spiser mer frukt og grønt, er flinkere til å få i meg gode fettsyrer og jeg får inn 3 hovedmåltider om 1-2 snackmåltider om dagen igjen.


Resultatet på bare fjorten små dager?

 


– Kvisene er borte!


– Jeg har satt ny pers på flere øvelser på trening!


– Jeg er ikke den første som sovner på soffaen lengre.


– Håret mitt har gått fra å være fett, tørt og livløst (ja, det kan være alt det på en og samme gang) til medgjørlig. 


– Hudtonen min har blitt jevn igjen. Og istede for aksegrå hud er jeg normalt blek med litt farge i kinnene.


– Huden er ikke tørr lengre


– Ingen blå ringer under øynene


– Mye mer energi og overskudd

Et godt kosthold betyr så mye for livskvalitet, energinivå og helse. Og som du ser skal det veldig lite til <3

 

God helg

Desiree

 

 


21. oktober 2016 | Livsstil

Kommentarer (14)

  1. Maret: Kilde til hvordan mitt personlige kosthold påvirker meg?P.s. Hvis du legger igjen en e post som faktisk er riktig så kan jeg sende deg kilde til det andre du kommenterte for noen dager siden.

  2. Så inspirerende å høre hvor mye mat påvirker hele kroppen :-)»Spiser du bra får du det bra» :-)Hvor har du forresten kjøpt den grå cardiganen/jakka du har på bildet?:-)Og takk for en super blogg! Dine innlegg og livsfilosofi har endret mye i min tankegang – takk!:-)

  3. Heisann 🙂 Skviser du fersk sitron i kaldt vann? Eller koker du opp vann og skviser det i varmt vann? Jeg pleier selv å koke vannet. Ellers fin post som motiverer ☺️

  4. Må sitronen være ferskpressa samme dag som man drikker den, eller kan man presse flere i gangen så man har noen dager?

Comments are closed.