reklame i samarbeid med Sunkost
Jeg skal ærlig innrømme at da jeg publiserte disse bollene for knappe to år var jeg ikke klar over at de skulle bli sååå populære, men jeg ser jo i statistikken min at de er den oppskriften som blir besøkt på bloggen min vær eneste dag!
Og bare på facebook siden min alene har den nå fått 1000.000 visninger og over 57.000 kommentarer. Det er helt vanvittig!
At dere er glad i søte og sunne saker vet jeg jo. Så da Sunkost tok kontakt med meg og spurte om ikke jeg kunne lage en gratis kickstart til deres kundeklubb medlemmer var jeg klar på at dette burde være et av temaene.
Så når du kommer til uke 3 av denne kickstarten kan du laste ned (og printe ut hvis du vil) et helt nytt hefte med Søte & Sunne saker fra meg!
Før du kommer så langt vil du også få kostplan, oppskrifter, treningsprogram, treningsplan og masse spennende inspirasjon til det nye året!
TILGANG TIL SUNKOST SIN KICKSTART SENDES PÅ MAIL PÅ KUNDEKLUBBMEDLEMMENE PÅ FREDAG.
DET ER GRATIS Å VÆRE MEDLEM OG KICKSTARTEN ER OGSÅ GRATIS –
du trenger kun å melde deg inn i kundeklubben HER
I dag har jeg tatt bilder til det Søte & Sunne hefte som skal sendes ut i uke 3, og så klart skal det boller med, og så klart måtte det bli en versjon av disse. Så mange mennesker kan jo ikke ta feil 😉
Jeg har derfor oppdatert denne oppskriften litt slik at den kanskje, om mulig, har blitt ennå bedre. Altså, disse bollene er så luftige og gode!
Til 6-8 boller trenger du:
Ingredienser
- 3 dl sukkerfri vaniljekesam
- 5 ss sukrin gold
- 25 gram gjær
- 1 egg
- 1 ss kardemomme
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl rosiner
- 0,5 dl kaldt vann
- 50 gram smeltet smør
- 500 gram lyst speltmel + litt til til utbaking
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
- Legg rosinene til bløt i litt vann.
- Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljekesam, sukrin gold, vaniljepulver, egg, vann, smør og kardemomme. Rør til gjæren er oppløst.
- Slå vannet av rosinene og rør dem inn.
- Tilsett melet litt og litt. Elt i minst 15 minutter. Sett så deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.
- Slå ut luften og kna deigen sammen. Rull til en pølse, del opp og form 6-8 boller. Legg bollene på et brett og la de heve i 20-30 minutter.
- Sett ovnen på 220 grader over og undervarme.
- Pensle bollene og stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter
Prøv dem også med karamellfyll! Du finner oppskriften HER
Håper du sees på Sunkost sin KICKSTART!
Stort Smil
Desiree
Leter og leter, men oppskriften på disse bollene som bare så helt nydelig ut, finner jeg ikke. Hvor kan jeg søke?
Den står i innlegget du kommenterer 🙂
Synes det var veldig mye smør i dem, og rosiner er jo veldig søte. Synes ikke dette er veldig sunt.
Nå er vel definisjonen på sunt ganske bred 🙂 Jeg definerer disse som sunne da de både er uten sukker og inneholder mer proteiner enn vanlige boller 🙂
Hva er det i bunnen av brettet som bollene står på? Som du har lagt ut bilde av.
Ser kjempegode ut, skal prøve desse
Jeg bakte bollene dvs «grunnoppskriften» i går! Syntes etter min smak det ble for mye rosiner, og når jeg sløyfa noen av de, syntes jeg bollene smakte mer som rundstykker:) Baker de på nytt i dag med litt ekstra søtning! Veldig saftige og gode!! Du er så god & kreativ på mat!
Ser så gode ut! Går det fint å bytte ut kesam med vaniljeyoghurt?
Bolle
Hvordan blir de hvis de fryses?
Hvordan er kaloriinnholdet i 1 bolle?
Hei. Gode boller!!
Hvordan er kaloriinnholdet i 1 bolle?