egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
Flere enn meg som har en tendens til å få dille på å eksprimentere med enkelte ingredienser? I lang tid har det hver quinoa som har vært i mitt fokus, men i det siste har jeg virkelig fått sansen for å bruke gresk yoghurt til alt mulig rart. Som for eksempel disse proteinrundstykkene med kun 4 ingredienser – og i dag denne super fudgy brownien!
Til 1 liten langpanne trenger du:
Ingredienser
- 2 dl gresk yoghurt med vaniljesmak
- 0,5 dl sukrin gold (selv om du bruker vanlig sukker vil disse ha 100 kalorier per bit)
- 2 egg
- 150 gram sjokolade med minst 80% kakao
- 2 ss olje
- 1 dl bakekakao
- 1 ss maizenna
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Visp sammen yoghurt, søtning og egg.
- Smelt 100 gram av sjokoladen over et vannbad. La den stå å avkjøle i 1-2 minutter.
- Visp sjokoladen inn i yoghurt/egg blandingen.
- Tilsett bakekakao, maizenna, bakepulver og 50 gram hakket sjokolade.
- Stekes midt i ovnen i 22-23 minutter. VIKTIG: må settes kaldt umiddelbart. Når det har statt kaldt (ute eller kjøleskap) i 15 minutter kan den avkjøles videre på benken.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Er det 100 kalorier i hele kaken eller per stykke?
Hvordan er det mulig at kaloriinnholdet er likt når det er så stor forskjell på kaloriinnholdet i Sukrin Gold (8 kcal/100 gr) vs sukker (400 kcal/100 gr)? Ellers ser det veldig godt ut!
Hvor stor form bruker du til denne oppskriften?