100% fullkornsrundstykker; eltefrie

17. april 2016 | Boller & Brød

 

Det går vel knapt nok en helg uten at jeg lager eltefrie rundstykker i en eller annen form. Det er så enkelt! Rør sammen ingrediensene om kvelden, form deigen om morgenen, smell rundstykkene inn i ovnen og du har varme rundstykker ferdig på under 15 minutter. Husmorspoeng! 

Vanligvis liker jeg å lage litt halvgrove varianter i helgen, men denne gangen brukte jeg rett og slett det jeg hadde av rester i skapet. Grovt rugmel, sammalt spelt, femkorn- blanding og chiafrø. Resultatet ble heltgrovt og saftig! Du kan enkelt bruke denne oppskriften til å lage din egen variant, bare bruk samme mengden av det melet du har i hus og samme mengde nøtter og frø. Super enkelt!

 

Til ca 9 rundstykker:

300 gram sammalt speltmel

200 gram grovt rugmel

100 gram femkorn- blanding

60 gram chiafrø

1 ts tørrgjær

5 dl kardt vann

1 ts salt

 

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8 timer

Sett ovnen på 250 grader. Form 9 rundstykker.

Når ovnen når 250 grader senker du gradene til 225. Sett rundstykkene inn.

Stekes i ca. 15 minutter.

 

Ikke la oppskrifter begrense deg. Bruk det du har i skapet og prøv deg frem! 

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:


#søndag


#bakst


#grove


#rundstykker


#eltefrie

 

 


17. april 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (9)

  1. Åh blir hungrig direkt när jag såg den bilden 🙂 ser hur got som helst ut 🙂 men har du oppskrift på den smoothiesen? 🙂 såg så himla god ut :-)Superduperbra blogg med massa tips och inspiration 🙂 loveit! 🙂

  2. Her kan man vel gjerne blande alt det tørre og ha det klart i skapet så er det bare å blande vann i på kvelden 🙂 ?Regner med du mener kaldt vann? 🙂

  3. Ååå fikk lyst til å lage de nå!! Så godt ut.Hvordan kan jeg korte ned hevetiden??? Lyst å bake de ut i kveld så jeg kan ta med på jobb i morgen tidlig (drar hjemmefra kl 06)

Comments are closed.