Det går vel knapt nok en helg uten at jeg lager eltefrie rundstykker i en eller annen form. Det er så enkelt! Rør sammen ingrediensene om kvelden, form deigen om morgenen, smell rundstykkene inn i ovnen og du har varme rundstykker ferdig på under 15 minutter. Husmorspoeng!
Vanligvis liker jeg å lage litt halvgrove varianter i helgen, men denne gangen brukte jeg rett og slett det jeg hadde av rester i skapet. Grovt rugmel, sammalt spelt, femkorn- blanding og chiafrø. Resultatet ble heltgrovt og saftig! Du kan enkelt bruke denne oppskriften til å lage din egen variant, bare bruk samme mengden av det melet du har i hus og samme mengde nøtter og frø. Super enkelt!
Til ca 9 rundstykker:
300 gram sammalt speltmel
200 gram grovt rugmel
100 gram femkorn- blanding
60 gram chiafrø
1 ts tørrgjær
5 dl kardt vann
1 ts salt
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8 timer
Sett ovnen på 250 grader. Form 9 rundstykker.
Når ovnen når 250 grader senker du gradene til 225. Sett rundstykkene inn.
Stekes i ca. 15 minutter.
Ikke la oppskrifter begrense deg. Bruk det du har i skapet og prøv deg frem!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#søndag
#bakst
#grove
#rundstykker
#eltefrie
Comments are closed.