100% fullkornsbrød – fri for mel, gluten, egg og laktose

25. oktober 2016 | Boller & Brød

Dette brødet er utrolig enkelt å lage, men det tar litt tid. Personlig lager jeg det i helgene. Setter deigen på morraen – glemmer den i noen timer, også steker jeg langpannebrødet på kvelden. Deilig, grovt og magevennlig brød til hele uka.

 


Til en langpanne trenger du:

450 gram lettkokt havregryn (evt glutenfritt)

50 gram gresskarfrø

50 gram solsikke kjerner 

50 gram linfrø og chiafrø

1 ts salt

1 liter kokt vann

 


Slik gjør du:

 1. Start med en kjøre alle frøene en kjapp runde i en stavmikser. De skal bare grov hakkes – ikke kjøres til mel.
 2. Bland alle ingrediensene
 3. Rør godt og la bollen stå i romtemperatur i 2- 10 timer.
 4. Hell røren utover en langpanne. 
 5. Settes inn i en kald ovn på 180 grader – over og undervarme
 6. Stek i 60 minutter
 7. Del brødet opp i passe stykker med en pizzarulle – stek i 60 minutter til
 8. Dra brødet fra hverandre – snu bitene og stek i 15 minutter til

 

Skikkelig digg!

 

Tenker du at dette blir litt mye har jeg oppskriften på et tradisjonelt langpannebrød
HER

 


Hvis du vil lagre dette innlegget direkte på mobilen din kan du bruke gratis appen bloglovin 
HER

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree


 


25. oktober 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (19)

 1. Heisann!Dette brødet virker å passe meg veldig godt, da jeg skal holde meg mest mulig unna all type mel. Men blir dette veldig tørt/knekkebrød aktig, eller blir det luftig og saftig?

 2. Hei! Må man bruke frø, eller blir det likens viss man ikke bruker de? 🙂 frø e litt dyrt for studenten! Men liker oppskrifter på brød med havregryn, da jeg er allergisk mot gluten, og havregryn er et billigere alternativ enn mel! Kom gjerne med flere! 🙂

 3. Lite spørsmål; hva menes med kokt vann? Skal man koke vann og avkjøle, eller ha i kokende, varmt vann?

 4. Hei igjen! Jeg har nettopp prøvd dette, men føler at jeg har gjort noe galt, da deigen ble forferdelig hard å jobbe med. Er dette meningen, eller har jeg gjort noe galt et sted? Jeg måtte bruke hendene og trykke den rundt med litt makt i langpannen for å få den så jevn som mulig.

 5. Julianne: Høres riktig ut, men ikke noe i veien for å ta litt ekstra vann 🙂 Er stor forskjell på havregryn 🙂

 6. Hei!
  Dette er virkelig et supergodt brød! takk for alle dine flotte oppskrifter 🙂 hvordan regner man ut næringsinnhold per 100g?

Comments are closed.