100% fullkornsbrød – fri for mel, gluten, egg og laktose

25. oktober 2016 | Boller & Brød

Dette brødet er utrolig enkelt å lage, men det tar litt tid. Personlig lager jeg det i helgene. Setter deigen på morraen – glemmer den i noen timer, også steker jeg langpannebrødet på kvelden. Deilig, grovt og magevennlig brød til hele uka.

 


Til en langpanne trenger du:

450 gram lettkokt havregryn (evt glutenfritt)

50 gram gresskarfrø

50 gram solsikke kjerner 

50 gram linfrø og chiafrø

1 ts salt

1 liter kokt vann

 


Slik gjør du:

  1. Start med en kjøre alle frøene en kjapp runde i en stavmikser. De skal bare grov hakkes – ikke kjøres til mel.
  2. Bland alle ingrediensene
  3. Rør godt og la bollen stå i romtemperatur i 2- 10 timer.
  4. Hell røren utover en langpanne. 
  5. Settes inn i en kald ovn på 180 grader – over og undervarme
  6. Stek i 60 minutter
  7. Del brødet opp i passe stykker med en pizzarulle – stek i 60 minutter til
  8. Dra brødet fra hverandre – snu bitene og stek i 15 minutter til

 

Skikkelig digg!

 

Tenker du at dette blir litt mye har jeg oppskriften på et tradisjonelt langpannebrød
HER

 


Hvis du vil lagre dette innlegget direkte på mobilen din kan du bruke gratis appen bloglovin 
HER

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree


 


25. oktober 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.