Boller er noe jeg aldri går lei, og jeg baken en eller annen form for søt gjærbakst minst en gang i uka! Spesielt glad er jeg i søt gjærbakst tilsatt youghurt eller skyr da det ikke bare tilfører bakeverker proteiner, men også gir bollene en helt spesiell, saftig konsistens og god smak.
Denne gangen har jeg bakt en lys speltbolle søtet med sukrin, men hvis du vil ha en grovere bolle søtet med eplejuice og vaniljeyoghurt finner du det HER.
Til 9 – 12 boller trenger du:
Ingredienser
- 1 kg siktet speltmel
- 1,5 dl sukrin gold
- 1 ts kardemomme
- 50 gram smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 1 pakke fersk gjær
- 3 dl youghurt naturelle
Fremgangsmåte
- Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.
- Smelt smør og ha i melken. rør inn gjæren. Rør inn yoghurten.
- Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter.
- Forhev deigen i 20-30 minutter.
- Rull ut bollene og etterhev dem til dobbelt størrelse.
- Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.

Stort Smil
Desiree
Comments are closed.