SUKKERFRI SITRONFROMASJ | med to superfoods du finner på matbutikken!

14. mars 2018 | Godis og kaker

Jeg er i innspurten på påske hefte mitt. Og selv om jeg sist uke spurte om dere ville ha oppskrift på sitronfromasj eller suksessterte i det, så ta det med ro, begge deler skal så klart med. Det er bare gøy å se hva interessen for de forskjellige er! Og om ikke interessen er tilstede, så kan jeg jo fylle hefte med andre godsaker som du heller vil ha!

Sitronfromasj var det veldig mange som ønsket seg.  Det er faktisk en av mine favoritt desserter! Friskt, syrlig og søtt. Kan det bli bedre?

Litt morsomt er det også at du lager denne desserten av to superfoods, som du finner på helt vanlige matbutikker. Så her smaker det ikke bare godt. Det gjør godt for kroppen også! Vi tar oppskriften først, og ernæringspraten etterpå 😉

Til 4 gode porsjoner trenger du:

Ingredienser

  • 3 egg
  • 5 ss sukrin
  • 1 og 1/2 økologisk sitron
  • 3 dl piskbar kremfløte lett
  • 5 plater gelatin

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatin platene i kaldt vann som anvist på pakka
  2. Pisk så egg og sukrin til eggedosis.
  3. Klem saften ut av sitronen og riv av den gule delen av skallet. (Unngå det hvite da dette smaker bitter.) *
  4. Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i 0,5 dl varmt vann.
  5. Rør sitronsaft og skall inn i gelatinen.
  6. Pisk i eggedosisen mens du heller gelatinen ned i en tynn stråle.
  7. Sett blandingen kaldt i ca 15 minutter.
  8. Pisk fløten til krem.
  9. Pisk kremen inn i eggeblandingen.
  10. Fordel det hele i porsjons glass og sett kaldt til det har stivnet helt.

*sitronskallet kan sløyfes.

HVA ER SUPERFOOD I DENNE OPPSKRIFTEN?

EGG!

 
Egg er rett og slett den perfekte matvaren! Jeg tror man må være matnerd for å helt forstå hvor perfekt sammensatt et egg er! Egg inneholderså å si alt vi mennesker trenger. Proteinet består av aminosyrer som både i sammensetning og kvalitet er så bra at de kan utnyttes av kroppen nesten 100%.
Det meste av proteinet finnes i hviten. Plommen derimot er full av sunne fettsyrer og næringsstoffer.
Egg inneholder også:
Vitamin A er bra for syn, vekst og kroppens forsvar mot infeksjoner og sykdommer.
Vitamin E er en viktig antioksidant.
Vitamin K får blodet til å koagulere.
Vitamin B2 eller  riboflavin, er bra for huden og stimulerer kroppens eget immunforsvar.
Et ekstra pluss skal egget ha for D-vitaminer, som sjelden forekommer naturlig i matvarer.

 

GELATIN.

Gelatin er et protein som du utvinner av å koke bein, brusk og sener fra dyr.

Gelatin inneholder 90% protein og 10 % vann.

Proteiner består av aminosyrer. Kroppen vår produserer alle aminosyrene selv bortsett fra 10. Disse må tilføres via kosten. Gelatin inneholder 9 av disse 10.

Inneholder kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i vårt bindevev. Det er blant annet kollagen som holder huden vår spenstig og rynkefri.  Etterhvert som vi blir eldre reduseres denne produksjonen. Der er derfor det selges dyre hudkremer med nettopp kollagen, men kroppen bygges opp innenifra, ikke uten ifra. Det er faktisk bedre å droppe kremene og heller drikke litt kraft om anti aging er målet 😉

Siden gelatin trekker til seg vann og kollagen holder huden spenstig kan det hjelpe på cellulitter

VISSTE DU DET?

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

14. mars 2018 | Godis og kaker

Kommentarer (2)

Comments are closed.