Sukkerfri og proteinrike fastelavensboller; bakt uten helsekostprdukter

4. februar 2016 | Boller & Brød

– Disse er ikke sunne?!

Var Daniel sin reaksjon da han fikk sette tenna i disse i går. Og for å være helt ærlig kan jeg godt forstå reaksjonen hans, for disse ble faktisk like gode som vanlige boller. Men de er bakt uten smør eller sukker, halvgrove og proteinrike. Kremen er et lite kapittel i seg selv. 
Du må prøve!



Til 6 boller trenger du:

 

25 gram gjær

300 gram skyr med vaniljesmak

2 dl lunken eplejuice

1 ts kardemomme

1 knipe salt

 

150 gram Fibramel

150 gram siktet speltmel + litt ekstra til justering

 

Slik gjør du:

Rør ut gjær i eplejuicen. Bland inn skyr, krydder og salt

Tilslutt rører du inn melet.

Rør/elt deigen godt i 10 minutter.

 

Settes til heving i minst 1 time, jeg pleier å glemme min i 2

 

Formes til 6 boller og settes til etterheving i ca. 15 minutter.

Pensle med egg og stekes på 200 grader til 12-15 minutter

 

Til kremen trenger du:

1,5 dl kremfløte pisket til krem

1,5 dl gresk yoghurt med vaniljesmak

1,5 dl frosne bringebær

 

Slik gjør du:

Bland alt godt sammen og sett det kjølig frem til servering.

 

Mine ble pyntet med litt sukrinmelis blandet ut i sitronsaft. Det er kun for bildes skyll, eller fordi jeg prøve på strø litt frysetørket bringebær over dem før steking. Det funket ikke for å si det sånn….

 

Blunkesmil

Desiree

 

Notater:


#fastelavensboller


#sukkerfri


#bakeutensukker


#diamat


#boller


#gjærbakst


#supersunn


#familiemat


#sukkerfri


#bakst

 

 


4. februar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (19)

  1. Hei! Digger oppskriftene dine og bloggen generelt! Kan man bruke annet mel(sammalt hvete, byggmel, havremel)? Og har du forslag til et laktosefritt alternativ til skyr? På forhånd takk ☺

  2. Solbjørg: du kan velge selv, men pass på at det hever 🙂 gresk yoghurt fra Synnøve finden.

  3. Hva er egentlig fibramel ?Er det mye sunnere enn hvetemel? Og kan det brukes havre mel i oppskriften i stede? Syns fibra mel er så dyrt.

  4. Takk for oppskrift 😀 Tror du jeg kan bytte ut skyren med kesam med vaniljesmak, og den greske yoghurten med vanlig yoghurt med vaniljesmak..?Så slipper jeg å handle 😉 Takk for svar!

  5. Monica: det koster 14 kr for en pose. Det er ikke fiberhusk, det er noe annet 🙂 Fibramel er fullkorn hvetemel. Du kan bruke havre, men det hever ikke så godt.

  6. Hei! Du har en knall blogg… Spørsmål: kan jeg bytte ut eplejuice med vann eller melk (lett, skummet)?Takk for svar!

  7. Hei! Her i huset er det hveteallergi, derfor baker vi alt med spelt. Kan vi kjøre 300 g spelt og kutte ut fibramelet? 🙂 Tusen takk!

  8. Jeg får ikke deigen til å bli elte vennlig jeg. Brukt mye ekstra Spelt og Fibra for å korrigere, men ikke samarbeidsvillig med meg i dag. Jeg prøver på nytt til helgen som kommer. Sitter å ser på fine bollebilder hos deg i stedet 🙂 God Fastelaven til dere !

  9. Nettopp oppdaget bloggen din, og digger den, følger deg også på snap, så gøy 🙂 Hva kan eplejuice byttes ut med? Jeg tåler ikke epler, kan en blanding av appelsin og vann fungere tror du? Eller annen type frukt juice, Cranberry?

Comments are closed.