Sukkerfri og proteinrike fastelavensboller; bakt uten helsekostprdukter

4. februar 2016 | Boller & Brød

– Disse er ikke sunne?!

Var Daniel sin reaksjon da han fikk sette tenna i disse i går. Og for å være helt ærlig kan jeg godt forstå reaksjonen hans, for disse ble faktisk like gode som vanlige boller. Men de er bakt uten smør eller sukker, halvgrove og proteinrike. Kremen er et lite kapittel i seg selv. 
Du må prøve!



Til 6 boller trenger du:

 

25 gram gjær

300 gram skyr med vaniljesmak

2 dl lunken eplejuice

1 ts kardemomme

1 knipe salt

 

150 gram Fibramel

150 gram siktet speltmel + litt ekstra til justering

 

Slik gjør du:

Rør ut gjær i eplejuicen. Bland inn skyr, krydder og salt

Tilslutt rører du inn melet.

Rør/elt deigen godt i 10 minutter.

 

Settes til heving i minst 1 time, jeg pleier å glemme min i 2

 

Formes til 6 boller og settes til etterheving i ca. 15 minutter.

Pensle med egg og stekes på 200 grader til 12-15 minutter

 

Til kremen trenger du:

1,5 dl kremfløte pisket til krem

1,5 dl gresk yoghurt med vaniljesmak

1,5 dl frosne bringebær

 

Slik gjør du:

Bland alt godt sammen og sett det kjølig frem til servering.

 

Mine ble pyntet med litt sukrinmelis blandet ut i sitronsaft. Det er kun for bildes skyll, eller fordi jeg prøve på strø litt frysetørket bringebær over dem før steking. Det funket ikke for å si det sånn….

 

Blunkesmil

Desiree

 

Notater:


#fastelavensboller


#sukkerfri


#bakeutensukker


#diamat


#boller


#gjærbakst


#supersunn


#familiemat


#sukkerfri


#bakst

 

 


4. februar 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.