Sprø sjokoladegranola; søt og sunn

10. november 2015 | Frokost


/inneholder sponset produkt/

 

Jeg har laget en del granola opp igjennom årene, men aldri sjokolade. Sjokolade har lissom aldri hvert høyt oppe på min liste godsaker, men det siste året har jeg virkelig fått smaken for det! Begynner kanskje å bli voksen?!

Denne granolaen tar faktisk ikke mer enn 15 minutter å lage, og vips så har du litt sunt og godt til både frokost og kveldskos!





 

 

Du trenger:

 

1 dl smeltet kokosolje evt rapsolje

1/2 dl hakkede mandler

4 dl havregryn

1/2 dl havrekli

1/2 dl solsikkefrø

1/2 dl gresskarfrø

1/2 ts salt

1/2 dl fibersirup gold
HER

(eller honning, men da blir den ikke sukkerfri)

1/2 dl bakekakao

3 ss chiafrø (kan droppes)

 

Slik gjør du:

Bland sammen olje, sirup, kako og salt i en gryte. Varm opp.

Tilsett så alle nøtter, frø og korn. Vend det rundt til alt er dekt av «sausen».

Bre det så utover et bakepapir. Prøv å fordele det utover i et tynt lag.

Inn i ovnen på 170 grader varmluft i 10 minutter. Ferdig <3

 

Jeg synes denne passer aller best til kald melk, yoghurt naturelle eller vanilje yoghurt for de som er ekstra glad i litt søtt.

Denne holder fint i ett tett glass i 2 uker, men den er nok spist opp lenge før det!

 

Følger du meg på Snapchat (Fitfocuse) så ser du i dag noen lure tips og triks til kjøkkenet.

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 

 

Notater:


#frokost


#sukkerfri


#hjemmelaget


#oppskrift


#funksjonellmat


#xlife_no


#hverdagskost


#sunt


#utensukker


#sjokolade


#granola


#sjokoladegranola


10. november 2015 | Frokost

Kommentarer (9)

  1. Tenkte jeg skulle prøve å lage denne i dag – men har bare fibersirup clear. Kan det funke? Eller evt. sukrin gold? Veldig inspirerende blogg forresten – både når det gjelder mat og aktivitet.

  2. Første gangen jeg laget denne ble den sprø og fin, men de to siste har den ikke blitt ordentlig sprø. Noen tips? 🙂

  3. Jeg har nå laget denne. Står i ovnen i skrivende stund. Jeg hadde ikke alt på listen så tok noen friheter på å bytte ut/ta mer av noe annet (f.eks hasselnøtter i stedet for mandler, mer solsikkefrø, men også lin- og sesamfrø). Det ble et ganske tykt lag, så jeg vil prøve å røre en gang eller to ila. de 10 – 15 minuttene i ovnen. Håper denne blir ok. aldri laget granola før. Den ser veldig god ut 🙂

Comments are closed.