I dag kokkelerer jeg altså inne på Snapchat kontoen Kostholdsdamene. Jeg har flere oppskrifter på planen min, men først ut ble altså disse. Rett og slett fordi de både er med å matboksen på dagens håndballturnering og skal brukes som pizzabunn til middag i kveld.
De kan fint oppbevares på kjøkkenbenken i 3-4 dager, men er også supre å fryse ned, så her snakker vi enkel, billig, sunn og praktisk mat. Akkurat sånn jeg synes det skal være!
Du trenger:
250-300 gram søtpotet
150 gram valgfritt mel (for eksemple glutenfrie havregryn malt til mel eller vanlig fullkornsmel)
2 ts salt
TIPS:
tilsett gjerne 2 ts annet krydder. Jeg er som kjent glad i chilli og gurkemeie
Slik gjør du:
- Skrell og kok potetene møre
- Hell av alt vannet og mos potetene til en helt glatt mos
- Tilsett salt, krydder og mel. OBS: avhengig av hvor flink du har vært til å helle av vannet kan det være at du må tilsette litt mer mel.
- Sett deigen i kjøleskapet i 10 minutter før du deler den opp i passe emner og kjevler ut til lomper
- Stekes i en tørr panne.
- Dekk lompene med et kjøkkenhåndkle så de ikke blir tørre
Lyst til å lage pizza? Smør wrapsene med litt hakket tomat, ha over ost og fyll og stek på 220 grader til osten er smeltet <3
Neste fredag sender jeg ut en ukes gratis onlinebootcamp til alle som er påmeldt mitt nyhetsbrev.
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Hvordan er disse næringsinnholdsmessig i forhold til speltlomper? 🙂
Heidi: Kommer helt ann på hvilket mel du bruker 🙂
Kan jeg bruke kikertmel?Hvor mange lomper fikk du ut av oppskriften?
Camilla: Jeg brukte ikke opp alt og fikk 5 🙂 Det kan du 🙂
Å, så enkelt og godt dette virket 😀
Kan disse fryses? 🙂
Iselin: Ja 🙂 mener det står 😉
Nina: mer mel 🙂