Søtpotetwrap til matpakker, taco og pizzabunn; fri for gluten, melk og egg

24. september 2016 | Matpakka

I dag kokkelerer jeg altså inne på Snapchat kontoen Kostholdsdamene. Jeg har flere oppskrifter på planen min, men først ut ble altså disse. Rett og slett fordi de både er med å matboksen på dagens håndballturnering og skal brukes som pizzabunn til middag i kveld. 

De kan fint oppbevares på kjøkkenbenken i 3-4 dager, men er også supre å fryse ned, så her snakker vi enkel, billig, sunn og praktisk mat. Akkurat sånn jeg synes det skal være!

 


Du trenger:

250-300 gram søtpotet

150 gram valgfritt mel (for eksemple glutenfrie havregryn malt til mel eller vanlig fullkornsmel)

2 ts salt


TIPS:

tilsett gjerne 2 ts annet krydder. Jeg er som kjent glad i chilli og gurkemeie


Slik gjør du:

  1. Skrell og kok potetene møre
  2. Hell av alt vannet og mos potetene til en helt glatt mos
  3. Tilsett salt, krydder og mel. OBS: avhengig av hvor flink du har vært til å helle av vannet kan det være at du må tilsette litt mer mel.
  4. Sett deigen i kjøleskapet i 10 minutter før du deler den opp i passe emner og kjevler ut til lomper
  5. Stekes i en tørr panne.
  6. Dekk lompene med et kjøkkenhåndkle så de ikke blir tørre

Lyst til å lage pizza? Smør wrapsene med litt hakket tomat, ha over ost og fyll og stek på 220 grader til osten er smeltet <3


Neste fredag sender jeg ut en ukes gratis onlinebootcamp til alle som er påmeldt mitt nyhetsbrev. 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

Smil

Desiree


24. september 2016 | Matpakka

Kommentarer (8)

Comments are closed.