Søte boller; proteinrike og bakt uten helsekostprodukter

7. januar 2016 | Frokost

Hvis du åpner kjøkkenskapene mine vil du finne en halv helsekostbutikk!

Det har vel aldri hvert så lett å leve sunt som nå, men allikevel blir jeg ekstra glad når jeg klarer å få til en sunn oppskrift som ikke krever spesialprodukter. Og det vet jeg at det er mange av dere der ute som setter stor pris på også!

Disse bollene ble borte på et blunk i går kveld. Tre små fikk jeg gjemt til dagens lunsj. Og så sunne er de faktisk de passer ypperlig i matboksen, både til en på 7 og en på 29.

Til 6 rundstykker trenger du:

 

300 g Skyr naturelle

25 gram gjær

2 dl lunken eplejuice

1 knipe salt

1/2 ts kardemomme

1 ss honning eller 2 ts sukrin

 

300 g fibramel + litt til til justering av deigen

 

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i eplejuice

Tilsett søtning, skyr, krydder og salt.

Rør inn melet og kna deigen godt i ca. 10 minutter.

 

Sett deigen til heving i 30 minutter.

 

Formes til 6 boller og settes til etterheving i ca. 15 minutter.

Pensle med egg og stekes på 200 grader til 12-15 minutter

 

Jeg skal straks igang med å bake ny ladning. Går du inn på livestory på Snapchat i dag skal jeg legge ut oppskriften seg for steg, sammen med mine beste tips for en vellykket gjærbakst!

Litt tips til barnas matpakker finner du også der i dag 😉 Navnet er Fitfocuse

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#sunnbakst


#bakeutensukker


#sukkerfri


#sunbakst


#barnemat


#familiemat


#supersunn


#diamat


#blodsukkervennlig

 

 


7. januar 2016 | Frokost

Kommentarer (21)

  1. de så utrolig gode ut <3 og oppskriften så ganske enkel ut også, så jeg tror nesten jeg må prøve 😀

  2. Er fibramel det samme som fullkornsmel, eller må det stå fibramel på posen?Ser at det diskuteres flittig i diverse fora på nettet. Disse bollene tror jeg min sønn blir glad for i matpakka 🙂

  3. jeg lurer også på dette med fibramel. mener jeg har lest på denne bloggen tidligere at fibramel består av 30% havremel, men de boksene det står fibramel på på meny er kun fullkornshvetemel?

  4. Hva kan jeg bruke isteden for eplejuice ? Er veldig allergisk. Takk for inspirasjon 🙂 )))

  5. Barbro: Det er de som gjør dem søte. Du kan prøve å bruke en banan og 2 dl vann 🙂

  6. Bakt med supert resultat, fantastisk fin deig som hevet godt og så godt som de smakte! Byttet ut litt av fibramelet med havremel, og det funket kjempefint. Kommer garantert til å bakes igjen 🙂

  7. Mm de ser SÅÅ gode ut. Har du tilfeldigvis noe tips i stedefor skyr når man ikke tåler melk?

Comments are closed.