Søte boller; proteinrike og bakt uten helsekostprodukter

7. januar 2016 | Frokost

Hvis du åpner kjøkkenskapene mine vil du finne en halv helsekostbutikk!

Det har vel aldri hvert så lett å leve sunt som nå, men allikevel blir jeg ekstra glad når jeg klarer å få til en sunn oppskrift som ikke krever spesialprodukter. Og det vet jeg at det er mange av dere der ute som setter stor pris på også!

Disse bollene ble borte på et blunk i går kveld. Tre små fikk jeg gjemt til dagens lunsj. Og så sunne er de faktisk de passer ypperlig i matboksen, både til en på 7 og en på 29.

Til 6 rundstykker trenger du:

 

300 g Skyr naturelle

25 gram gjær

2 dl lunken eplejuice

1 knipe salt

1/2 ts kardemomme

1 ss honning eller 2 ts sukrin

 

300 g fibramel + litt til til justering av deigen

 

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i eplejuice

Tilsett søtning, skyr, krydder og salt.

Rør inn melet og kna deigen godt i ca. 10 minutter.

 

Sett deigen til heving i 30 minutter.

 

Formes til 6 boller og settes til etterheving i ca. 15 minutter.

Pensle med egg og stekes på 200 grader til 12-15 minutter

 

Jeg skal straks igang med å bake ny ladning. Går du inn på livestory på Snapchat i dag skal jeg legge ut oppskriften seg for steg, sammen med mine beste tips for en vellykket gjærbakst!

Litt tips til barnas matpakker finner du også der i dag 😉 Navnet er Fitfocuse

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#sunnbakst


#bakeutensukker


#sukkerfri


#sunbakst


#barnemat


#familiemat


#supersunn


#diamat


#blodsukkervennlig

 

 


7. januar 2016 | Frokost

Comments are closed.