Pavlova er den beste kaken jeg vet om! Den beste! Selv om jeg er et lite kakemonster blir jeg stort sett alltid fornøyd av et kakestykke eller to, men når Pavlova kommer på bordet kan jeg lett forsyne med både tre og fire ganger! Lett! Og jeg elsker kaken i alle mulige smakskombinasjoner.
Her i Norge spiser vi den stort sett til 17. mai med vaniljekrem og bær, men denne kaken kan varieres i det uendelige! Denne gangen har jeg laget en litt mer sommerlig variant. Kremen er laget av fløte, gresk yoghurt og pasjonsfrukt. Kaken er pyntet med mango, fersken, blåbær, kjærlighetsfrukt, pasjonsfrukt og litt sitronmelisse. Skeptisk? Da kan jeg forsikre deg om at kakefatet ble tomt her i gården.
Til en stor pavlova (ca 28 cm i diameter, 8-12 porsjoner) trenger du:
- 6 eggehviter
- 250 g sukker
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ss maizenna
(sukkerfritt alternativ kommer tilslutt i innlegget)
Til kremen:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl gresk yoghurt ( vil du ha en søtere krem bruk gresk yoghurt med vaniljesmak)
- 2-3 pasjonsfrukter
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv.
- Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs.
- Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
- For å få en seig konsistens pavlovaen tilsetter du litt hvitvinseddik og maizenna.
- Jeg pisket min i 15 minutter
Stekes på 120 grader varmluft, på midterste rille, i ca. 90 minutter. Da vil pavlovaen være crispy på utsiden og litt myk inni Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen til den er helt avkjølt.
Så over til kremen:
- Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøtt og frø.
- Rør dette inn i yoghurten.
- Pisk fløte og vaniljesukker til krem.
- Vend kremen inn i yoghurten.
Til pynt har jeg brukt 1 stor mango, 1/2 boks blåbær, 2 pasjonsfrukter, 3 ferskener og en liten neve kjærlighetsfrukt.
Når jeg lager pavlova lager jeg den ikke sukkerfri. Grunnen til det? Jeg synes ikke det smaker like godt. Det smaker ikke på noen som helst måte dårlig, men det smaker annerledes. Og de få gangene jeg i året jeg lager min favoritt kake så skal den smake som min favoritt kake.
Derimot sitter jeg nå om dagene og jobber med noen små marengskaker. Disse skal være sukkerfri, og smaker skikkelig godt! Og bunnen til disse kan også brukes til en sukkerfri «pavlova», som ikke smaker helt som pavlova 😉
Du trenger:
- 6 eggehviter
- 250 gram sukrinmelis
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ss maizenna
Tilberedes på samme måte som varianten med sukker.
Sommer Smil
Desiree
Notater:
#pavlova
#sukkerfri
#sommerpavlova
#kake
#festkake
Dette så kjempegodt ut, Pavlova er jo så godt 😀 Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Så flott den så ut! gøy med nye vrier på en kake som det 😀
Det så helt fantastisk godt ut!!
nam det så nydelig godt ut 😀 ønsker deg en fin dag 😀