Snickerskake; uten sukker og gluten.

9. mars 2015 | Godis og kaker

I helgen arrangerte jeg mitt første kurs om sukkerfri godis og sjokkis. Mye prating, mye smaking og masse kos på kjøkkenet.  Jeg tok litt bilder underveis, deler en av dagene, sammen med dato for nytt kurs i Horten.

Denne kaken ble stemt frem som en av favorittene blant deltagerene så da er det kanskje på tide å dele herligheten her også.

 

 

 

 

Til bunn trenger du:

 

300g salte peanøtter

 

14 dadler uten sten

 

Til topping trenger du:

 

2 bokser vikingmelk

40 g smør

40 g sukrin gold eller 4 ss honning

1 plate sukkerfri sjokolade

 



Hakk nøttene grovt med stavmikser

Tilsett dadlene og mos til en seig masse med stavmikseren.

 

Støkk massen ut i en kakeform og sett i kjøleskapet.

 

 

Hell vikingmelk, smør og søtning i en bolle og sett i mikroovnen på full guffe i 6 minutter. Jeg må gjenta denne prosessen 4 ganger. Konsistensen skal bli som en veldig tykk saus.

Tilsett skokoladen og rør rundt.





Bre fyllet over og sett hele kaka i kjøkeskapet minst en time før servering.

 

Perfekt kombinasjon av søtt, salt og skokolade

 

– Desiree


9. mars 2015 | Godis og kaker

Comments are closed.