Skinny pasta Carbonara

16. desember 2016 | Middag

I Skandinavia lages pasta carbonara med bacon, fløte, egg og parmesanost. Sikkert godt, men ikke spesielt sunt…

Sånn har jeg aldri fått retten servert. Pappa lærte meg nemlig å lage denne sunnere versjonen alt da jeg var fjortis!

Og i et hjem hvor det er svært sjeldent at samme rett blir lager to ganger er denne en gjenganger.


Til 2-3 pers trenger du:

1 pakke 40% grønnsakspasta

1 pakke bacon

1 gul løk

2 fed hvitløk

3 egg

1 dl revet parmesanost


Slik gjør du:

  1. Hakk løk og hvitløk. Skjær opp bacon i biter.
  2. Stekes. Tilsett ertene og varm disse igjennom.
  3. Kok opp pastaen til den er nesten spiseklar.
  4. Visp sammen egg, parmesan og litt pepper.
  5. Hell vann av pastaen og rør inn løk, bacon og erteblandingen.
  6. Sett gryten tilbake på platen og rør inn egg/osteblandingen. Fortsett å røre til blandingen begynner å tykne og fordeler seg på all pastaen.

Vil du ha en ennå magrere versjon kan bacon byttes ut med spekeskinke eller kokt skinke.

Nammis!

Stort Smil

Desiree

16. desember 2016 | Middag

Kommentarer (4)

Comments are closed.