I Skandinavia lages pasta carbonara med bacon, fløte, egg og parmesanost. Sikkert godt, men ikke spesielt sunt…
Sånn har jeg aldri fått retten servert. Pappa lærte meg nemlig å lage denne sunnere versjonen alt da jeg var fjortis!
Og i et hjem hvor det er svært sjeldent at samme rett blir lager to ganger er denne en gjenganger.
Til 2-3 pers trenger du:
1 pakke 40% grønnsakspasta
1 pakke bacon
1 gul løk
2 fed hvitløk
3 egg
1 dl revet parmesanost
Slik gjør du:
- Hakk løk og hvitløk. Skjær opp bacon i biter.
- Stekes. Tilsett ertene og varm disse igjennom.
- Kok opp pastaen til den er nesten spiseklar.
- Visp sammen egg, parmesan og litt pepper.
- Hell vann av pastaen og rør inn løk, bacon og erteblandingen.
- Sett gryten tilbake på platen og rør inn egg/osteblandingen. Fortsett å røre til blandingen begynner å tykne og fordeler seg på all pastaen.
Vil du ha en ennå magrere versjon kan bacon byttes ut med spekeskinke eller kokt skinke.
Nammis!
Stort Smil
Desiree
Ser godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk 🙂
Hva kan man bruke i stedenfor løk + hvitløk?Takk for svar
Karin: Droppe det 🙂