Saftige scones med gulrot og squash – ingen heving

26. februar 2016 | Boller & Brød

 

 

Det beste med scones er helt klart at de ikke skal heves. Bare rør sammen alle ingrediensene og smell det hele inn i ovnen. Det er en grunn til at de blir klat quick bread! En annen fordel er at de enkelt kan varieres på smak! Prøv for eksempel disse søtsakene med sitron og bringebær! Oppskrift
HER

 

 

I dag skal vi lage en grov variant. Bakt på rug og hvete, tilsatt gulrot og squash. Ekstra saftige blir de av at jeg har brukt kefir i stede for vann i oppskriften. Det anbefales virkelig både til kaker, brød og ikke minst vafler!

 

 


Til 8-12 stykker trenger du:

7 dl mel. Jeg brukte Møllerens grovbakst med hvete og rug.

2 gulrøtter

1/2 squash

3 ts bakepulver

5 dl kefir

1/2 ts salt

 


Slik gjør du:

Riv gulrøtter og squash.

Bland sammen alt det tørre.

Rør så sammen alle ingrediensene.

Spre deigen utover et stykke bakepapir. Del den så i rute med en pizzarulle. Deigen er ganske våt. 

Stekes først i 10 minutter på 230 grader. Ta den ut og del så rutene opp en gang til i samme spor. Stekes i 10 -15 minutter til avhengig av hvor tykt du brer ut deigen.

 

Disse kan fint fryses og varmes opp på nytt i oven. Noe til søndagsfrokosten kanskje?

 

Fredags Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#scones


#kefir


#grovbacks


#quickbread


26. februar 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.