Prosjekt mage; Slik spiste de.

17. mars 2015 | Ernæring

Min mening vil alltid være at de beste resultatene er de du skaper over tid! Men det er klart at i min jobb møter jeg ofte folk som ønsker eller forventer at kroppen kan forandres over natten.

I 2015 hadde jeg derfor et lite eksperiment her på bloggen kalt prosjekt mage. 10 damer ble delt opp i 2 grupper. Den ene fikk kostplan, den andre fikk kostplan og treningsprogram.

Hvordan spiste de og hvordan trente de for å få så gode resultater på kun 14 dager?

Jeg har børstet støv av denne kostplanen, og oppgradert programmet med nye oppskrifter til alle måltider (28 oppskrifter totalt) og nytt treningsprogram.

Programmet vil bli tilgjengelig over sommeren! Vil du sikre deg plass kan du sende en uforpliktende mail til program@desireeandersen.no merket – GLADMAGE.

UNDER FINNER DU DEN ORGINALE KOSTPLANEN SOM GRUPPENE FULGTE I 2015.




Gruppe 1:


Mistet i snitt 7,6 cm rundt midjen. De fulgte kostplan og kostråd fra meg, men gjorde ingen endringer i forhold til fysisk aktivitet.


Slik så deres kostplan ut.

Frokost:

Alternativ 1

100 gram kylling, kalkun, biff, roastbeef, skinke, tunfisk eller skalldyr.

200 gram grønnsaker og/eller bær

5 nøtter

Alternativ 2

Omelett eller eggerøre av 1 egg + 2 hviter

Ønsket grønt

5 nøtter

Lunsj:

Alternativ 1

Salat med 150 gram kylling, kalkun, biff, roastbeef, skinke, tunfisk eller skalldyr.

Ubegrenset grønt, 1/2 avokado, 1 ss mager dressing.

Alternativ 2

Eggewrap 1 egg + 2 hviter.

Fylles med 50 g skinke, reker eller kylling.

Ubegrenset grønt, 5 nøtter.

        

Middag:


Proteiner:

  • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
  • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
  • 2 egg.
  • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
  • 150 g rød fisk.
  • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
  • 250 g bønner eller linser


Karbohydrater 

  • 250 g grønnsaker som vokser over bakken.
  • Maks en frukt om dagen. 
  • Ubegrenset salat, agurk, løk og paprika.
  • Ubegrenset med bær.


Fett:

  • 2 ss planteoljer
  • 1/2 avokado
  • 5 valgfrie nøtter
  • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.



Ut over dette spiste de 2 mellommåltider per dag.

Alternativer:

  • 1 egg – litt grønt
  • 1/2 avokado – 4 skiver pålegg
  • 1 skyr + 5 nøtter
  • 100 gram pålegg + grønt
  • 1 egg + 1 frukt

Jeg liker å ha fokus på det som er lov, men har var det altså en del ting som ikke var lov.

  • Kaffe
  • Sukker
  • Kunstig søtning
  • Kullsyreholdig drikke



Gruppe 2 fikk både kostplan og treningsprogram. De mistet i snitt 8,2 cm rundt midjen.

Siden litt av poenget med dette eksprimentet var å vise at kosthold er den viktigste faktoren ved vekttap fulgt disse to gruppene samme kostplan.


Så hvorfor trene?

– På sikt vil trening 2-4 ganger per uke bidra med at du beholder de gode resulatene.

– Forskning beviser at de som trener finner det lettere å spise sunt.

– Du blir sterkere i nesten alle bevegelser.

– Du er bedre rustet mot hjerte – karsykdommer og flere krefteformer.

– Bedre holdning.

– Mindre ryggondter.

– Mer overskudd.


Jeg har børstet støv av denne kostplanen, og oppgradert programmet med nye oppskrifter til alle måltider (28 oppskrifter totalt) og nytt treningsprogram.

Programmet vil bli tilgjengelig over sommeren! Vil du sikre deg plass kan du sende en uforpliktende mail til program@desireeandersen.no merket – GLADMAGE.

17. mars 2015 | Ernæring

Comments are closed.