Flere har ønsket seg matoppskrifter til påsken. Og om jeg har forstått dere riktig så er det da særlig tur mat og mat som er enkelt å ta med på hytta dere vil ha. Disse er frysevennlige og utrolig enkle å ta med seg. Det at de er innbakt gjør at de fint kan oppbevares i en frysepose og tas frem i bilen, på skituren eller til matboksen.
Oppskriften er halvgrov, proteinrik også har jeg lurt med litt ekstra grønnsaker 😉
Til 9 store boller trenger du:
300 g siktet speltmel
300 g Fibra mel
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
2 ss olje
1 ss honning
ca. 4 dl vann
Fyll:
500 g karbonadedeig
Krydder (jeg brukte pizzakrydder) + 3 ss tomatpurre
1 gul løk
1/2 rød paprika
1 gulrot
1 boks mais
Topping:
Ost, revet
Slik gjør du:
Ha gjær og honning i en bolle. La det stå til gjæren har blitt flytende. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett lunkent vann i gjæren. Bland så det tørre og det våte. Elt deigen i minst 10 minutter. Settes til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.
Rull så ut 9 boller og sett disse til etterheving mens du lager fyllet.
Kutt opp løk, paprika og gulrot. Stekes først. Tilsett så kjøttdeig, krydder, tomatpurre og mais.
Når fyllet er ferdig kjevle du hver bolle til en liten sirkel. Ha 1 1/2 ss fyll i midten. ?Snurp? igjen sidene og lag en bolle. Sett de så med skjøten ned.
Pass på å ha litt luft i mellom bollene, da de hever en del.
Stekes på 220 grader i 15- 20 minutter på nederste rille.
Vanvitti gode!
Lyst til å lage oppskriften direkte på mobilen? Da kan du bruke gratisappen Bloglovin
HER
Comments are closed.