Peanutbutter granola; sukkerfri og supersunn.

16. mars 2015 | Frokost

Peanøttsmørret er ikke det første som blir spist opp hjemme hos oss. Så da jeg hadde nesten en hel krukke på vei ut på dato var det påtide å eksprimentere litt på kjøkkenet.

 

Resultatet ble en søt, salt og crunchy granola. Uten sukker og full av sunne saker!

Du trenger:

 

5 gode ss peanøttsmør.

1/2 dl vann.

50 g sukrin gold eller 1/2 dl honning.

 

4 dl blanede nøtter og frø.

Jeg brukte mandler, hasselnøtter, solsikkefrø, gresskarkjerner og chiafrø.

2 dl havregryn.

Slik gjør du:

 

Varm opp peanøttsmør, vann og sukrin i en kjele. Ta kjelen av varmen.

Tilsett nøtter og frø og rør til de dekkes av massen.

Tilsett havregrynene og bland godt.

 

Bre det hele utover en bakeplate og inn i ovnen på 170 grader i 15 minutter.

Vend gjerne blandingen litt underveis.

Dette er sunt, men ikke kalorifattig. 2-3 ss over en smoothie eller yoghurt er akkurat passe til en lett frokost eller lite mellommåltid.

 

– Desiree


16. mars 2015 | Frokost

Comments are closed.