Peanøttsmørret er ikke det første som blir spist opp hjemme hos oss. Så da jeg hadde nesten en hel krukke på vei ut på dato var det påtide å eksprimentere litt på kjøkkenet.
Resultatet ble en søt, salt og crunchy granola. Uten sukker og full av sunne saker!
Du trenger:
5 gode ss peanøttsmør.
1/2 dl vann.
50 g sukrin gold eller 1/2 dl honning.
4 dl blanede nøtter og frø.
Jeg brukte mandler, hasselnøtter, solsikkefrø, gresskarkjerner og chiafrø.
2 dl havregryn.
Slik gjør du:
Varm opp peanøttsmør, vann og sukrin i en kjele. Ta kjelen av varmen.
Tilsett nøtter og frø og rør til de dekkes av massen.
Tilsett havregrynene og bland godt.
Bre det hele utover en bakeplate og inn i ovnen på 170 grader i 15 minutter.
Vend gjerne blandingen litt underveis.
Dette er sunt, men ikke kalorifattig. 2-3 ss over en smoothie eller yoghurt er akkurat passe til en lett frokost eller lite mellommåltid.
– Desiree
Comments are closed.