Lørdag ettermiddag hang jeg over frysedisken på Meny og lurte på hva jeg kunne diske opp med til middag. Blikket mitt gled fordi en stor, frossen høne. Høns var noe av det beste jeg visste som liten, men i mitt hode var dette dyr mat. Hvorfor jeg trodde det aner jeg ikke. Kanskje fordi hønsefrikase var noe som hørte til sjeldenheten? Jeg skvatt derfor litt da jeg så at en høne på 3 kg kostet 55 kr. 55kr?! Det er jo like mye som en tørr grillkylling?! Høna ble med hjem uten at jeg helt hadde tenkt over hva jeg kunne bruke den til.
Planen skred heldigvis fort frem. Høna skulle kokes, renses også skulle jeg koke kraft av skroget eller skjelletet da. Høres ut som en krevende prosess? Overhode ikke. Høna fikk så vidt plass i en gryte, og der lå den og putret i sin egen kraft i 2 timer. Passet seg helt selv mens jeg så på gullrekka. I en reklamepause fikk jeg renset av alt kjøttet, skroget røyk oppi gryta igjen, litt mer vann også kokte det i 2 timer til.
Licensed from:
Ivonnewierink
/
yayimages.com
Hva fikk jeg så for de 55 kronene mine?
2 liter med deilig, næringsrik kyllingkraft og masse kjøtt som kan brukes til alt fra salater, suppe og frikase. Halvparten har allerede blitt til deilig søtpotetsuppe! Kommer på bloggen i morgen.
Men først hadde jeg tenkt å vise dere hvordan man koker kraft på høne!
Slik gjør du:
-
Tin høna -
Dekk den med vann og la den stå å småkoke i 2 timer. -
Ta høna ut av gryta og rens den. -
Legg skroget og skinnet tilbake i gryta. -
Ha oppi 1-2 ss eplecider eddik.
Dette kan sløyfes, men det gjør at collagenet i skroget slipper taket. Og vi vil ha mest mulig collagen! -
Tilsett gjerne noen rotgrønnsaker om du vil. -
La det hele stå å småkoke i 2 nye timer.
Kraften kan fryses frem til du skal bruke den til alt fra supper til sauser eller gryteretter.
Hva tenker du om kraftkoking? Noe du vil prøve?
Smil
Desiree
Comments are closed.