Myke proteinrundstykker med gulrot og valnøtter; fri for gluten og laktose

11. oktober 2016 | Boller & Brød

Proteinrundstykker har lenge hvert en stor favoritt her hjemme. Så enkelt å få deilige, lune rundstykker på et lite kvarter. Kjekke å ha i frysa er de også, billige og lage og kan gjøres både gluten og laktosefri!

 


Til 6 stykker trenger du:

4 dl lettkokte havregryn (evt glutenfrie havregryn)

10 ss kesam (evt laktosefri kesam)

3 egg

1 raspet gulrot

1 neve valnøtter

1/4 te skje salt

1 ts bakepulver

 


Slik gjør du:

  1. Ha 2 dl havregryn + valnøtter i en blender og blend til mel
  2. Rør sammen egg, kesam, raspet gullrot og salt
  3. Tilsett «melet» 2 dl hel havregryn og bakepulveret 
  4. Fordel røren i 6 klatter på et bakebrett
  5. Stekes på 220 grader varmluft i 12 – 15 minutter


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 


11. oktober 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (19)

  1. Namm, så godt ut 😀 Er det mulig å droppe gulrot da jeg ikke er så glad i det i bakevarer? 🙂

  2. Hei!!Har du noen formening om hvor mange kcal det er i et slikt rundstykke?? Såg veldig godt ut 🙂

  3. Gina: De skal ikke kokes 😉 Jeg har brukt de havregrynnene som heter Lettkokte havregryn 🙂

  4. Disse ble en braksuksess!! Mannen i huset kom med munnen full før kl 5 om morgenen og mente de var «SINNSYKT GODE», men måtte rette seg og erklærte de var «den beste frokosten noensinne!!»Kan med andre ord trygt anbefales med brunost på morgenkvisten 🙂 Gode som niste også, utrolig saftige og metter lenge!

Comments are closed.