Ved første øyekast kan det se ut som jeg lager all mat fra bunnen og at lite som ikke er hjemmelaget kommer over dørstokken i dette huset, men det er ikke tilfelle.
Du finner mange sunne og raske løsninger i butikkhyllene, og ofte er det lite som skal til for å øke næringsinnholdet i halvferdig mat!
Disse er for eksempel laget av en ferdig brødblanding. Tilsatt litt ekstra havregryn, frø, gullrøtter og yoghurt, formet som bytebrød, istede for brød og vips.
Ekstra saftig, ekstra grovt, ekstra sunne fettstoffer, ekstra vitaminer, ekstra proteiner og ferdig på halve tiden av det som står bak på posen!
Du trenger:
1 brødmiks fra Mølleren
4 ss havregryn
4 ss forkjellige nøtter/frø.
(jeg brukte 2 ss chiafrø og 2 ss linfrø)
2 små gulrøtter eller 1 stor
4 ss yoghurt naturelle
Slik gjør du:
Miks brødblanding, havregryn, linfør, chiafrø og gullrøtter.
På blandingen står det 3 dl lunkent vann, du bruker 2 dl.
Rør vannet sammen med yoghurten og miks dette inn i det tørre.
Sett deigen til heving i 1 time.
Form deigen til en sirkel, ca. 2 ,5 cm tykk. Del så opp i 9 biter med en kniv eller pizzadeler.
Stekes på 200 grader i 17-20 minutter
Perfekt til supper og matpakker.
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#brød
#brytebrød
#hjemmelaga
#yoghurtbrød
#gulrotbrød
Hvilken form bruker du? Kan man bruke kakeform? 🙂
Maria: Trenger ikke form her 🙂
Greit å ha noe ferdig og ikke alt hjemmelaget hele tiden da. Dette så nydelig ut! må få lagret oppskriften til dette 😀
Hei! Ser supergodt ut ☺️! Hvor mange kalorier vil det være i hver av dem ?
Ingrid: samme som vanlig brød 🙂
Nå står deigen til heving mens jeg tøyer å dusjer etter endt legday!:-) Gleder meg på lunsj:-D
Marthe: Håper det smaker 🙂
Kan man bytte ut yoghurt med mager kesam? 🙂
Skal det vere litt «deigete»? Føler det kanskje må steike litt lengre 😉 ser kjempegodt ut! 🙂
Kristin: All bakst med youghurt blir litt fuktig 🙂 men ingen fare om du steker litt ekstra 🙂