I dag er den store kjøkken dagen. Det skal lages flere nye oppskrifter til min Online Bootcamp og for flere samarbeidspartnere. 2 middager, 1 lunsj, 1 kveldsmat og en ny konfektoppskrift står på to do listen!
Det beynner ellers å bli en liten stund siden jeg postet en passendes lunsjoppskrift her inne, så i dag vil jeg dele en av lunsjene Online deltagerne mine kan velge i mellom. Magevennlige og proteinrike lunsjwraps – eller som det heter på godt norsk – pannekaker!
Til 2 store wraps trenger du:
1 dl glutenfrie havregryn (du kan så klart bruke vanlige)
1 dl valgfri melk
1 ts eplecider eddik
1 ts bakepulver
3 eggehviter
1/4 ts salt
Ønsket krydder
Slik gjør du:
- Bland gryn, melk og eplecider eddik i en bolle å la det stå på kjøkkenbenken natten over eller minst 8 timer
- Tilsett egg, bakepulver, salt og krydder og blend med en blender eller stavmikser
- La det svelle litt
- Stekes i en god panne med litt smør
Her har jeg delt en stor wrap i to og fylt den med deilig salat, friske urter, spekeskinke og avokado!
Ved å tilsette eplecider eddik og bløtlegge kornene starter man en del av «fordøyelsesprosessen». Fytinsyren i kornene blir brutt ned slik at kroppen kan klare å ta opp all næring fra kornet. Glutenmolekylet i den vanlige havregrynene vil også bli klippet opp slik at fordøyelsen går lettere og tarmen blir mindre irritert. Det gir også pannekakene en lavere GI, som er grunnen til at disse brukes mye i Vilde sine matbokser! For de som ikke vet det har datteren min diabetes type 1.
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Ser kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk 🙂
Spennende oppskrift 😀
Smaker du noe fra eplecidereddiken i wrapsene?
De så supergode ut 🙂 kan man bruke vann istede for melk?
Ane: ville brukt nøttemelk om ikke jeg tålte melk. Tror vann blir litt tamt 🙂
Torill: nei 🙂
Hei! Hvilken pulsklokke bruker du nå? Hvilken brukte du før du byttet? Hvorfor byttet du? 🙂
Du skriver; Glutenmolekylet i den vanlige havregrynene vil også bli klippet opp slik at fordøyelsen går lettere og tarmen blir mindre irritert.Trodde havregryn var naturlig glutenfritt? 🙂
Det frister til frukost i morgen. Men gir oppskriften bare en wrap?
Belinda: Står to 🙂
Sara: Naturlig er de det, men sjeldent når de er behandlet. Akkuart når jeg skrev dette tenkte jeg på korn generelt 😉
Stine: FØR polar a300NÅ polar m400Byttet fordi jeg trengte GPS 😛
Kan man bruke vanlig melk? Selv om den skal stå så lenge ute?
Anja: ville nok ikke gjort det med kumelk. Siden det står laktosefri så mener jeg rismelk, soyamelk, nøttemelk, kokosmelk, osv 🙂 skal rette på det 🙂
Denne oppskriften er til én person? 🙂 skal lage røre til en god lørdagsfrokost!
Cathrine: kommer ann på hvor sulten du er 😉
Liss: gå inn på appen og trykk der hvor det står ME 🙂
Hei,Kan disse fryses?