LcHf: Turkake med karamell og salte peanøtter

23. mars 2016 | Godis og kaker

 

 

En aldri så liten repost for nye lesere. Dette er nemlig den ultimate turkaken og perfekt nå i påsken! Orginal oppskriften inneholder både sukker, smør og hvetemel. Den finner du på godt.no. Min versjon er  glutenfri og lavkarbo, uten sukker og hvetemel. Jeg har også gikk alternativer for deg som ønsker en vaiant uten helsekostprodukter. Den er da ikke lavkarbo, men absolutt sunnere enn orginalen. Disse alternativene står i parantes.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



 

 


Til bunnen trenger du:

4 never mandler

6 ss mandelmel (eller havremel)

8 ss fiber sirup clear (eller honning)

 


Slik gjør du:

Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.

Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse men blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.

Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.

Sett den i fryseren.

 


Til karamellen:

75 gram smør

3 dl fløte eller vikingmelk

50 gram sukrin gold (eller honning)

3 ss fibersirup clear (eller honning)

3 dl salte peanøtter

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. 
Tilsett fløte, sukrin og sirup.
Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 30 minutter. Avkjøl i noen minutter. Strø peanøttene øver den avkjølte bunnen og hell karamellen over.
 Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast. Smelt litt mørk sjokolade og hell dette over.

 

Denne lille familien setter snuten mot Danmark og bypåske i morgen. 

Kos dere på tur folkens!

 

 

 

Notater:




#oppskrift

 


#turmat

 


#sukkerfri

 


#lavkarbo

 


#karamell

 


#karamellkake

 


#tur

 


#utensukker

 


#sukkerfri

 


#diamat

 

 

 


23. mars 2016 | Godis og kaker

Comments are closed.