Jeg husker da jeg først skrev om gelatin som kosttilskudd på bloggen! Det tok nemlig ikke veldig lang tid før flere kommenterte
-så smågodt er sunt! 😉
Jo, hvis man ser på gelatin alene og det faktum at det er en del gelatin i smågodt så er det det, men jeg vil vel våge å påstå at sukkeret og tilsettningsstoffene vipper skalaen motsatt vei. Heldigvis er det utrolig enkelt å lage eget smågodt! Sunt, sukkerfritt og nesten uten kalorier, slik at du kan dra god nytte av alle de flotte helsefordelene gelatin gir!
Skal vi ramse dem kjapt opp?
- Det er billige proteiner. Gelatin inneholder 90% protein og 10 % vann
- Proteiner består av aminosyrer. Kroppen vår produserer alle aminosyrene selv bortsett fra 10. Disse må tilføres via kosten. Gelatin inneholder 9 av disse 10.
- Inneholder kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i vårt bindevev. Det er blant annet kollagen som holder huden vår spenstig og rynkefri. Etterhvert som vi blir eldre reduseres denne produksjonen. Der er derfor det selges dyre hudkremer med nettopp kollagen, men kroppen bygges opp innenifra, ikke uten ifra. Det er faktisk bedre å droppe kremene og heller drikke litt kraft om anti aging er målet
- Siden gelatin trekker til seg vann og kollagen holder huden spenstig kan det hjelpe på cellulitter
- Kollagen gjør også at hår og negler vokser fortere og blir sterkere. Igjen – kroppen bygges opp innenifra!
- Bedrer fordøyelsen. Gelatin binder vann til seg og kan dermed virke som fiber i tarmen og hjelpe maten lettere gjennom systemet. Det hjelper også å bryte ned protein og fett raskere.
- Virker bra for ledd og kan redusere leddsmerter.
Alt du trenger er frosne bær, sukkerfri saft og gelatin!
Ingredienser
- 1,5 dl konsentrert sukkerfri saft med lime og sitronsmak
- 2 dl frosne bringebær
- 5 ss gelatin pulver
Kan man bruke det du får på butikken? Vi ser på det etterpå.
Fremgangsmåte
- Blend bær og saft til en helt glatt masse
- Ha det over i en gryte og tilsett gelatin
- Varm opp til medium varme og rør rundt i 10 minutter
- Fordel massen i små silikon former eller i bunn av en kledd brødform
- Sett i kjøleskapet til det har stivnet
Hvor lang tid dette tar vil avhenge av størrelsen på formen din. Små silikonformer tar det ca 20 minutter. I en stor form ca. 1 time.
Oppbevares i kjøleskapet
Kan du bruke gelatinpulver fra butikken?
Så klart du kan, men personlig velger jeg å kjøpe gelatin fra naturligliv.no
Hvorfor?
Jeg har ikke veldig lyst til å gå i detaljer om hvordan gelatin produseres. Det er ikke pent! Men jeg velger å kjøpe fra naturligliv.no fordi det er økologisk. Da vet du i det minste dyrene det er produsert av ikke inneholder noen ulumskheter. En annen grunn er at det blir billigere. Ønsker du å bruke gelatin som et kosttilskudd så er vanlig dose 1-2 ss to ganger om dagen. Da blir det fort dyrt med de små boksene du får på super´n 😉
Disse er uansett kjempe gode og morsomme å lage! Flere av dere kom med forslag etter denne videoen at Vilde og jeg burde lage flere slike filmer for å inspirere andre foreldre og barn til å komme sammen på kjøkkenet.
Hva tenker dere om en video hvor vi lager sunt godis?
At Vilde og jeg burde lage flere slike filmer for å inspirere andre foreldre og barn til å komme sammen på kjøkkenet. Hva tenker dere om en video hvor vi lager sunt godis?
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Gleder meg til å prøve disse! Hvor har du kjøpt formene du bruker? 🙂
Søstene grene? Greve? 🙂
Hei,
Dette så fristende ut.
Skal det ikke være noe vann i? På pakken med gelarinpulver jeg kjøpte i butikken, står det 2ss vann per ts pulver.
Hilsen Hilde Marie
Det er jo «vann» i saften 🙂
Korleis får du dei so fine ut av forma?
Bruker sjokoladeformer 🙂
Hei
Har biff gelatinpulver og opplevde at dette ble klumpete
Tips?
Bruke et annet? 🙂