Da er høsten virkelig over oss dere! Jeg er glad i suppe året rundt, men kanskje særlig på denne tiden av året. Suppe er en så enkel måte å trylle frem varm, næringsrik mat på! En stor favoritt har alltid hvert gullrotsuppe, gjerne i kombinasjon med søtpotet eller gresskar. Man kan så klart lage denne suppen på grønnsaksbuljong, men jeg må passe på å skryte av at jeg har laget min på hjemmelaget hønsekraft!
Til 4 personer trenger du:
500 gram gulrot og søtpotet
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
Saften av 1 lime
1 dl kokosmelk
7 dl kyllinkraft (eller utblandet kylling buljong)
1 ss gurkemeie
1 ts chilliflak
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
- Kutt grønnsaker, løk og hvitløk i små biter og stek i litt smør
- Kok dem så møre i kraften, tilsatt ingefær, gurkemeie (kan sløyfes men fint for farge, smak og helse)
- Tilsett så limesaft og kokosmelk.
- Kjør det hele til en glatt suppe med blender eller stavmikser
- Smak til med chilli, salt og pepper
Jeg må så klart ha koriander til <3
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Så god den så ut! 🙂
Ser fantastisk ut!
Åååhh det så knall godt ut. Det skal eg prøve meg på:=)
Hei.Så godt ut 🙂 Er det 500 gram gulrot og 500 gram søtpotet eller 500 gram tilsammen?
Cath: Tilsammen 🙂
Super ☺ Men lager min uten gurkemeie. Synes det gir en bismak så gurkemeie inntas som piller.
Jeg har testet den og den ble veldig god. 🙂
Laget den i dag med kyllingbiter i. Nydelig 🙂