Disse har dere sett mye på snapchat i det siste. Og det er ikke så rart.
For det første er de super enkle å lage, for det andre er de skikkelige gode og for det tredje er de en god reddning når supermamma kreftene holder på å ta slutt!
Jeg bruker disse masse til Vildes matpakker og i perioder brukes de til middag også. Fylt med kyllingsalat, som tilbehør til gryteretter og pizzabunn er vel det dere har sett på livestoryen min.
Dere har spurt etter oppskrift en stund og her er den endelig.
Til 6-8 stykker trenger du:
1/2 pk fersk gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 knipe salt
7 dl fibramel
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann.
Tilsett salt og olje.
Rør inn melet og elt deigen godt.
Del den så opp o 6-8 emner som du ruller til små boller.
Settes til heving i 15-20 minutter.
Så, uten å kna disse bollene mer skal de kjevles ut til de er ca 1 cm tykke pitabrød.
Settes så til heving i 30 minutter.
Denne prosessen er viktig da det er denne som lager lommene i pitabrødet.
Stekes på 250 grader i 8 minutter. Bruk varmluft om du har.
Med det setter jeg punktum for en utrolig hektisk dag!
I morgen er det Vixen, om jeg er klar eller ei! Jeg gleder meg uansett!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#pitabrød
#familiemat
#matpakker
#matpakketips
#turmat
Comments are closed.